AVIPESTIOL FORTE

Durata de citire: 2 minute

Vaccin inativat contra bolii de Newcastle (pseudopestei aviare)
COMPOZIŢIE
Substanța activă: virus inactivat Newcastle, tulpina lentogenă LaSota, în concentraţie aptă să inducă o creştere cu minim 4 log2 a anticorpilor inhibohemaglutinanţi (HI), corespunzând la 50 DP50 (doze protectoare).
Alte ingrediente: ulei mineral, stabilizator de emulsie, gel de hidroxid de aluminiu, emulgator, formaldehidă.
SPECII ŢINTĂ
Găini.
INDICAŢII
Se foloseşte în imunoprofilaxia specifică a bolii de Newcastle (pseudopesta aviară) la găini. Se recomandă ca vaccinarea cu Avipestiol Forte, să se facă după una sau mai multe imunizări cu vaccin viu şi cu minimum 2 săptămâni înaintea începerii ouatului. Se pot vaccina numai păsările clinic sănătoase, începând cu vârsta de 8 săptămâni.
Imunitatea se instalează după 21 de zile de la prima vaccinare, iar durata imunităţii este de 6 luni şi depinde de starea de sănătate şi condiţiile de întreţinere a efectivelor.
CONTRAINDICAŢII
Nu se vaccinează păsările bolnave.
Nu se administrează în timpul perioadei de ouat.
Avipestiol Forte nu se administrează simultan cu alte produse biologice.
REACŢII ADVERSE
Avipestiol Forte nu produce reacţii generale postvaccinale. Uneori după administrare, pot apărea reacţii locale (sub forma unui nodul de aproximativ 5 mm) de intensitate redusă, care se remit în câteva zile.
DOZE, MOD ŞI CALE DE ADMINISTRARE
Doza vaccinală este de 0,3 ml. Se administrează o singură doză pe cale subcutanată (la baza gâtului) cu minimum 2 săptămâni înaintea începerii perioadei de ouat.
RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Se recomandă scoaterea flacoanelor cu vaccin de la frigider cu 2-3 ore înainte de începerea vaccinării pentru ca produsul să ajungă la temperatura de 15-25 °C, în vederea fluidizării. Flaconul cu vaccin se agită bine înainte de întrebuinţare şi pe tot parcursul vaccinării pentru a evita sedimentarea adjuvantului. După desigilare, vaccinul se utilizează în maximum 6 ore. Recomandăm să nu se administreze alt produs biologic cu mai puţin de 14 zile înainte sau după vaccinarea cu Avipestiol Forte.
TIMP DE AŞTEPTARE
Carne, ouă: 0 zile.
MOD DE PREZENTARE
Flacoane conținând conţinând 15, 30, 60, 150, 300 ml, respectiv, 50, 100, 200, 500, 1.000 de doze.