COLUMBOVAC

Durata de citire: < 1 minut

Vaccin inactivat pentru imunizarea porumbeilor contra infecţiei cu paramyxoviroze
Compozitie
Virusul bolii de Newcastle, tulpina La Sota. minim 1000 UHA ce induce > 4 log2 IHA;
Gentamicină………………………………………. 0,2 μl;
Aldehidă formică…………………………….. 0,018 ml.
Indicatii
Pentru imunizarea activă a porumbeilor în vârstă de minim 28 de zile în vederea prevenirii mortalităţilor, semnelor clinice şi leziunilor specifice de paramyxoviroză la porumbei.
Instalarea imunităţii: 21 zile.
Durata imunităţii: 12 luni.

Mod de folosire
Vaccinul se administrează la porumbeii în vârstă de minim 28 de zile. Fiecare porumbel se vaccinează pe cale subcutanată în doza de 0,2 ml per porumbel, în regiunea cefei.
Contraindicatii si precautii
Vaccinarea cu vaccinul Columbovac nu produce reacţii postvaccinale locale sau generale. Nu s-au observat simptome particulare după administrarea unei doze duble. Nu se vaccinează porumbeii destinaţi consumului uman. Se vor vaccina numai păsările sănătoase. Vaccinarea cu Columbovac se face într-un program de vaccinare specific diverselor categorii de vârstă.
Agitaţi bine flaconul înainte de folosire şi periodic în timpul folosirii. Locul de inoculare a vaccinului este la gât înapoia cefei cât mai aproape de baza gâtului, cu ac de 20/21 îndreptat spre coada porumbelului. Locul de inoculare se dezinfectează cu alcool sanitar (pune în evidenţă locul prin umezirea fulgilor şi nu colorează penajul). Se foloseşte vaccinul din flaconul desigilat pentru maximum 2 ore. Nu se foloseşte vaccinul dacă se observă modificări vizibile de aspect, consistenţă.
Conditii de pastrare
A se păstra şi transporta în condiţii de refrigerare (2 – 8°C).
A se proteja de lumină. A se feri de îngheţ.
Ambalaj
Flacon din sticlă farmaceutică, 20 ml, 10 ml, 6 ml, 3 ml.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Us