De ce muşcă micii căţei?

Durata de citire: 2 minute

“Pentru fiecare acţiune există o reacţie opusă şi egală”. Legea a treia a lui Newton.
Nu fiţi surprinsi că o carte despre dresajul câinilor începe cu o lege veche din fizică. Newton a enunţat aceasta lege care se poate aplica şi în alte cazuri, inclusiv dresarea căţeluşilor.
Ştiu că te întrebi: Cum acţioneaza această lege aici?
Mulţi oameni încearcă să găsească rezolvari la probleme fără să ştie exact cauza acestora.
Mulţi posesori de câini au încercat să oprească micii căţeluşi din muşcat fără să ştie, în prealabil, de ce muşcă aceştia. Conform lui Isaac Newton, orice acţiune este rezultatul unei reacţiuni opuse.
Totul se înt
amplă cu un motiv şi cu un scop. Căţeluşul dumneavoastră va muşca din cauza unor motive, pe care dacă le studiaţi, vă vor ajuta în a modela un bun prieten.

Principalul motiv este acela că îşi schimbă dinţii.
Perioada în care le cresc dinţii noi este, de cele mai multe ori, între 4 şi 6 luni până la 10 luni. O asistentă dintr-o maternitate mi-a povestit odată cum micuţa ei fiica a trecut prin aceasta perioadă.
Cât de dureros a fost pentru micuţă… Asemenea, este dureros şi pentru căţeluşi în această perioadă, cu toţi acei dinţi atârnându-le în gură.
Fălcile căţeluşilor sunt slabe şi, ca să inhibe forţa rezultată din creşterea noilor dinţi, ei rod şi chiar muscă în joacă ca să înmoaie gingiile în jurul dinilor.
Combinaţia de fălci slabe, dinţi foarte ascuţiţi şi căţeluşii dornici să muşte dă naştere la multe muşcături în joacă, care pot fi dureroase şi de asemenea pot cauza răni serioase. Astfel, căţeluşul în creştere învaţă despre forţa muşcăturii lui, înainte să i se dezvolte fălcile – care pot produce răni foarte serioase.
Cu cât un căţeluş are mai multe şanse să muşte în joacă o persoană sau alţi câini sau alte animale, cu atât mai mult control asupra muşcăturii va avea când e adult.
Pentru căţeluşii care cresc în lipsa interacţiunii dese cu alţi caini sau alte animale, responsabilitatea predarii controlului asupra muşcăturilor revine stăpânului.
Toţi căţeluşii iubesc să se joace prin a apuca sau a roade orice lucru pe care îl pot lua între dinţii lor ascuţiţi. Aceşti dinţi ascuţiţi sunt principalul motiv pentru care cateluşii muşcă, învăţând astfel să îşi controleze forţa cu care muşcă. Normal, acest lucru se învaţă în timpul alăptării, mama poate să rostogoleasă căţeluşul ca să-l corecteze sau pur şi simplu se ridică şi plecă.

Call Us