ERYROMVAC

Durata de citire: 2 minute

Vaccin viu, liofilizat antirujetic

COMPOZIŢIE

Substanța activă: Erysipelothrix rhusiopathiae (bacilul rujetului) tulpina atenuată VR2 minim 7 x 107 UFC/ml (40%).

Alte ingrediente: peptonă, lactoză, gentamicină.

SPECII ŢINTĂ

Suine.

INDICAŢII

Pentru imunoprofilaxia rujetului la porcine atât în efectivele indemne cât şi în cele în care boala evoluează, dar numai la animalele clinic sănătoase.

Imunitatea se instalează după 10-14 zile de la inoculare. Durata imunităţii este de 4-6 luni fiind în raport cu vârsta şi reactivitatea animalelor. Întreţinerea stării de imunitate se realizează prin vaccinări periodice din 6 în 6 luni.

CONTRAINDICAŢII

Nu se vaccinează tineretul porcin sub vârsta de 3 luni.

Nu se vaccinează animalele cu stare proastă de întreţinere, afectate de boli nutriţional-metabolice sau parazitare deoarece răspunsul imun poate fi necorespunzător.

Nu se vaccinează animalele febrile.

REACŢII ADVERSE

Vaccinul nu produce reacţii postvaccinale. Animalele vaccinate în perioada de incubaţie a bolii, înainte de instalarea imunităţii, pot face rujet.

DOZE, MOD ŞI CALE DE ADMINISTRARE

Doza vaccinală este de 1 ml indiferent de talia animalului. Se administrează subcutanat la baza urechii sau pe faţa internă a coapsei.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Se recomandă ca administrarea vaccinului să se facă în maxim 3 ore după solubilizarea componentei liofilizate în diluant. După reconstituirea vaccinului, flacoanele se vor agita bine pentru omogenizarea produsului. Se vor utiliza seringi şi/sau ace de unică folosinţă.

Nu se vor administra antibiotice timp de 7 zile înainte și 7 zile după vaccinare.

Vaccinul nu se amestecă cu alte produse medicinale în vederea administrării, dar poate fi inoculat, în puncte separate, simultan cu vaccinul antipestos porcin.

TIMP DE AŞTEPTARE

Carne: 0 zile.

MOD DE PREZENTARE

Flacoane de sticlă conţinând 5, 10, 20, 25, 50 şi 100 doze vaccin, însoţite de flacoane din polipropilenă cu diluant corespunzător numărului de doze. Diluantul se prezintă ca un lichid incolor.
Call Us