Ex spot

Durata de citire: 2 minute

Ex spot este recomandat în tratamentul antiparazitar extern al câinilor pentru combaterea (prevenire si tratament) puricilor (puricele câinelui — Ctenocephalides canis; puricele pisicii, Ctenocephalides felis) şi căpuşelor (Rhipicephalus sanguineus; Ixodes ricinus). Exspot se prezintă sub formă de pipete spot-on ce conţin 1ml de soluţie pentru aplicare locală. Fiecare ml de soluţie conţine 65% permetrin, echivalentul a 744 mg permetrin.  
Ex spot 65% w/w (0,731 g/ml) solutie spot on pentru câini
INGREDIENTE (INGREDIENTI)
1 ml contine: Permetrin 731 mg Propilen glicol metil eter
INDICATIE (INDICATII)
Pentru combaterea (prevenire si tratament) puricilor, capuselor si paduchilor la câini. Aditional, ex spot este eficace în tratamentul si prevenirea dermatitei alergice produse de purice.
CONTRAINDICATII
A nu se utiliza la pisici. A nu se utiliza la câini cu vârsta mai mica de 3 luni. Se exclud de la tratament câinii cu leziuni cutanate, în special în zona dorsala. A nu se trata animalele bolnave sau în covalescenta.
REACTII ADVERSE
La locul aplicarii poate sa apara prurit. Ocazional, la locul aplicarii poate sa apara alopecie sau formare de vezicule. În anumite cazuri, în urma aplicarii prin apasare puternica asociata cu leziuni ale pielii poate duce la aparitia de reactii inflamatorii locale.
SPECII TINTA
Câini
POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CAI) DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE
Pentru aplicare locala. La câinii cu greutate de pâna 15kg greutate corporala — 1 ml între omoplati. La câinii cu greutatea peste 15kg greutate corporala — 1 ml între omoplati si 1 ml la baza cozii.
RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA
Se da blana la o parte se se aplica cantitatea recomandata direct pe piele între omoplati, respectiv la baza cozii. Dupa tratament, 24 de ore trebuie sa se evite udarea câinelui. Câinii care au fost udati sau plouati, trebuie tratati înca o data. Tratamentul se poate repeta dupa 7 zile. O singura aplicare elimina puricii, capusele si paduchii si ofera protectie împotriva reinfestarii pâna la 4 saptamâni împotriva puricilor si capuselor. Pentru a evita reinfestarea cu purici si capuse, se va trata adapostul animalelor si în imediata apropiere a acestora cu substante corespunzatoare. TIMP DE ASTEPTARE Nu este cazul.
PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lasa la îndemâna copiilor. A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25°C. A se tine separat de mâncare si bauturi. Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar asa cum este ambalat pentru vânzare: 48 luni ATENTIONARE (ATENTIONARI) SPECIALA (SPECIALE) A se evita contactul produsului cu pielea. A se purta manusi. Dupa utilizare se recomanda spalarea mâinilor. Daca în mod accidental Exspot ajunge la nivel ocular, se recomanda spalarea abundenta cu apa. Când se foloseste Ex spot, nu se manânca, bea sau fumeaza. În anumite cazuri, aplicarea prin apasare puternica asociata cu leziuni ale pielii poate duce la aparitia de reactii inflamatorii locale. Daca acestea persista, se recomanda spalarea câinelui cu un sampon.
ALTE INFORMATII
1 blister x 6 pipete x 1 ml 1 cutie x 12 blistere x 6 pipete x 1 ml.

Call Us