GALIFOS

Durata de citire: < 1 minut

Pulbere antiparazitară
Compozitie
100 g pulbere conţin:
Triclorfon……………………………………………… 0,15 g
Excipient q.s.ad………………………………………. 100 g
Excipienţi: Talc.
Actiune
Triclorfonul face parte din grupa insecticidelor organofosforice. Acţionează prin inhibarea colinesterazei din organismul parazitului datorită unor procese de fosforilare, rezultatul fiind acumularea acetilcolinei şi implicit paralizia şi moartea paraziţilor.
Indicatii
Controlul şi combaterea ectoparaziţilor (purici, păduchi, căpuşe).
Mod de folosire
Pudrare directă pe corp. Tratamentul se repetă la 5 zile.
Contraindicatii si precautii
Nu se tratează animalele slăbite sau cu semne de boală. Nu se tratează animalele cu boli hepatice, cardiace, renale grave. Nu se recomandă cu 14 zile înainte şi după vaccinări. Nu se administrează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. În unele cazuri pot apare: nelinişte, sialoree, tremurături, care dispar după încetarea tratamentului.
Studiile de laborator efectuate au demonstrat existenţa efectelor teratogene, feto – toxice, materno – toxice. În cazul supradozării poate apare o intoleranţă manifestată prin simptome parasimpaticotonice (inapetenţă, slăbire, diaree, tremurături musculare, tulburări
de mers). În caz de accidente se va utiliza ca antidot atropina soluţie injectabilă1%, sau Toxogonin. Animalele tratate cu GALIFOS pulbere antiparazitară de uz veterinar, nu se tratează simultan cu alte medicamente care inhibă colinesteraza sau cu relaxante musculare, pesticide, insecticide organofosforice, insecticide carbamate. Incompatibil cu substanţe alcaline, metale şi apă.
Timp de asteptare
Nu este cazul.
Conditii de pastrare
A se păstra la temperatura mai mică de 25°C.
A se proteja de lumină. A se păstra în loc uscat.
Ambalaj
Flacoane din polietilenă opace a câte 100 g.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Us