Lactobacillus plantarum

Durata de citire: < 1 minut

Este o bacterie frecvent intalnita in produsele alimentare fermentate precum si in silozuri. Este prezenta si in saliva de unde a fost si izolata prima oara. Are capacitatea de a lichefia gelatina. Contine una dintre cele mai mari gene cunoscute din randul bacteriilor lactice.

Este o bacterie gram pozitiva aerotoleranta, care creste la 15 grade Celsius dar nu si la 45 grade Celsius, producand ambii izomeri ai acidului lactiv (L,D).

Este cea mai utilizata bacterie ca inoculant la insilozare. In timpul conditiilor anaerobe de insilozare aceste bacterii domina rapid microflora si in termen de 48 de ore incep sa produca acid lactic.

Este frecvent intalnita in multe produse alimentare fermentate, in varza murata, muraturi, branzeturi, carnati fermentati. Este un excelent probiotic. Reduce alergenitatea data de faina de soia (reduce IgE 96-99%).

Secreta oxalat decarboxilaza care descompune oxalatii si previne depunerea pietrelor renale de oxalati de calciu.

Are activitati antioxidante si ajuta la mentinerea permeabilitaii intestinale.

Ajuta in tratamentul sindromului de colon iritabil.

Opreste cresterea bacteriilor producatoare de gaze din intestin.

Are rol in tratamentul depresiei.

Supravietuieste in tractul gastrointestina, de aceea poate fi folosit ca vehicul pentru compusii terapeutici sau proteine.

Produce substante cu activitate antimicrobiana asupra bacteriilor Gram negative si pozitive.

Este capabil sa reduca si chiar sa distruga interleukina 1B, reduce inflamatia si accelereaza repararea intestinului in cateva ore (in cazurile de HIV -SIDA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Us