METIONINA GEL

Durata de citire: 2 minute

Gel oral pentru câini şi pisici
Compozitie
100 g gel conţin:
DL-Metionină………………………………………. 8 g
Benzoat de sodiu…………………………………. 1 g
Excipient q.s.ad………………………………… 100 g
Actiune
DL-metionina este un aminoacid esenţial cu sulf care acţionează în metabolismul lipidelor şi proteinelor. Previne sau corectează grăsimile la nivelul ficatului prin eliberarea deficitului de colină în protecţia ficatului. Are efect acidifiant asupra urinei.

Indicatii
Tratamentul adjuvant sau preventiv în urolitiază la pisici şi câini. Reduce mirosul amoniacal al urinei. Sursă suplimentară de metionină, necesară ficatului.
Mod de folosire
Se administrează pe cale orală. Pentru a stimula interesul animalului se pune o cantitate mică de METIONINĂ GEL pe nas sau direct în cavitatea bucală a acestuia. Palatabilitatea extrem de ridicată a produsului METIONINA GEL determină animalul să îl consume cu plăcere. O linguriţă de METIONINĂ GEL (cca. 5 grame) conţine 400 mg dl-Metionină (5,36 mEq ).
Doza recomandată:
Pisici: 1/2 – 1 linguriţă pe zi.
Câini: 1 linguriţă pe zi.
Contraindicatii si precautii
Nu se utilizează concomitent cu alte medicamente de acidifiere a urinei. Nu se utilizează pentru animalele cu afecţiuni hepatice sau renale. Nu se utilizează pentru animalele gestante sau în perioada de lactaţie. Nu se utilizează pentru animalele mai mici de 1 an. Pot să apară tulburări gastrointestinale; administrat cu hrană, aceste efecte se diminuează şi eficacitatea produsului creşte. Metionina poate cauza anemie hemolitică la pisici.
Medicamentele de acidifiere a urinei pot creşte excreţia renală a chinidinei. Medicamentele de acidifiere a urinei pot diminua eficacitatea aminoglicozidelor şi eritromicinei în tratarea infecţiilor bacteriene ale tractului urinar. În cazul supradozării pot să apară anorexia, methemoglobinemia, ataxia şi cianoza.
Timp de asteptare
Nu este cazul.
Conditii de pastrare
A se păstra la temperatura mai mică de 25°C.
A se păstra tubul bine închis.
Ambalaj
Tuburi cu 20 g, 60 g, 80 g, 100 g, 120 g, 150 g produs. Fiecare tub este ambalat într-o cutie de carton.

Comenzi online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Us