Primul ajutor pentru mamiferele mici

Durata de citire: 2 minute

trusaExistă câteva proceduri simple de acordare a primului ajutor animalelor mici, proceduri pe care le puteţi efectua acasă. Acestea pot uşura durerea imediată a animăluţului sau pot preveni o infecţie care  i-ar putea primejdui viaţa.
Totuşi nu trebuie să uitaţi că date fiind dimensiunile mici ale animaluţului, calitatea şi gradul îngrijirii s-ar putea să fie limitate. Primul ajutor nu înlocuieşte asistenţa specializată a veterinarului. Luaţi întotdeauna legătura cu veterinarul dacă animalul se mai resimte încă după o rană sau o boală minoră, la 24 de ore după ce aţi observat problema. Niciodată să nu îi daţi unui mamifer mic antibiotice fără recomandare din partea unui specialist în mamifere mici.
Pierderea poftei de mâncare, diareea  şi respiraţia şuieratasau orice alt semn de boală respiratorie sunt indicii de boală potenţial grava (dacă simptomele persistă). În acest caz luaţi de urgenţă legătura cu medicul veterinar.
Tot timpul trebuie să aveţi în casă o trusă de prim ajutor pentru mamifere mici. Pe internet se vând diverse truse complete de prim-ajutor pentru animalele de casă. Dacă alegeţi să cumpăraţi una, trebuie să vă asiguraţi că ea conţine ustensile sufiecient de mici pentru a fi eficiente pentru animalul dumneavoastră. Probabil că cel mai bine este să vă  alcătuiţi singur trusa şi să o ţineţi la ăndemână pentru cazuri de urgenţă.
TRUSA DE PRIM AJUTOR trebuie sa conţină cel puţin următoarele articole:
– Un prosop mic, curat, pe care să îl înfăşuraţi în jurul animalului dacă el trebuie să fie imobilizat în timp ce îi verificaţi rănile,
– Un antiseptic slab, de exemplu apă oxigenată cu concentraţie de 3%
Sfaturi privind administrarea antisepticului
– mai multe seringi de 10 ml (fără ac), pentru spălarea cu apă a rănilor sau hrănire după tratament.
– un unguent cu antibiotic
– pensete şi pansamente sterile
De asemenea, trebuie să mai aveţi în casă o cuşcă de rezervă care să servească drept spaţiu de recuperare. O compresă caldă înfăşurată într-un prosop şi pusă sub jumătate din cuşcă îi vaţine cald animalului şi îi va permite să se relaxeze.

Call Us