Spuneţi NU ciocolatei pentru câini

Durata de citire: < 1 minut

Oamenilor le place ciocolata şi în general doamnele insistă să mănânce o ciocolată. Un om (de obicei bărbatul), oferind unui alt om (de obicei unei fete) o ciocolata, este un act care dovedeşte dragostea (de: ziua de naştere, ziua îndrăgostiţilor, Crăciun, Paşte si alte sărbători si evenimente, considerate importante). Deci  consideram ca dăruind o ciocolata câinelui, ii spunem ca ne arătam dragostea noastră fata de el. Insa prin oferirea unei ciocolate, câinilor nostrii de fapt ii otrăvim.
Ciocolata este făcuta din boabe de cacao. Boabele de cacao, conţin alcaloizi metalxani sub forma teobromina si cofeina. Ambele teobromina si cofeina sunt toxice pentru câini. Cată ciocolata este nevoie sa ucidă un câine? Aceasta depinde de cativa factori – mărimea câinelui (statura câinelui), vârsta câinelui si bineinteles depinde de starea sănătăţii câinelui, care este un factor foarte important.
Chiar şi atunci când avem intenţia de a dărui o ciocolată căţeluşului/câinelui nostru, NICIODATĂ să nu o faceţi. Dacă nu-i oferim câinelui ciocolată, acest lucru nu înseamnă că nu-l iubim.

Call Us