VERMIZOL F 10

Durata de citire: < 1 minut

10 mg/comprimat, comprimate antihelmintice pentru păsări
Compozitie
1 comprimat conţine:
Flubendazol……………………………. 10 mg
Excipienţi: Lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, acid stearic, amidon, stearat de magneziu, talc, dioxid de siliciu.
Actiune
Flubendazolul este un antiparazitar antihelmintic din grupa benzimidazolilor (albendazol, mebendazol).
Se administrează pe cale orală la păsări şi este activ asupra nematodelor gastro-intestinale, cestodelor şi în particular asupra helminţilor cu localizare traheală.
Flubendazolul distruge nu numai formele adulte ale paraziţilor, ci şi pe cele ale stadiilor larvare aflate în migraţie în corpul animalului. De asemenea, are efect ovocid.Indicatii
Se recomandă în tratamentul helmintozelor produse la păsări de următorii paraziţi: Ascaridia galli, Heterakis gallinae, Capillaria spp., Amidostomum anseris, Trichostrongylus spp., Syngamus trachea, Railletina spp.
Mod de folosire
Comprimatele de VERMIZOL F 10 se administrează pe cale orală, astfel:
– 1 comprimat / kg g.c., 2 zile consecutiv (10 mg. s.a./kg g.c./zi).
Dacă păsările nu prezintă o ameliorare a stării de sănătate se va consulta medicul veterinar pentru reevaluarea diagnosticului.
Contraindicatii si precautii
Nu se administrează la porumbei şi la papagali. Pentru ca tratamentul să fie eficient este recomandat să se facă concomitent igienizarea spaţiilor de creştere. Produsul se va administra numai la păsări. Flubendazolul este în general bine tolerat. Rareori s-au semnalat dureri abdominale, stări de vomă şi diaree cu caracter trecător.
Tratamentul cu VERMIZOL F 10 la păsări, chiar şi cu o doză de 3 ori mai mare decât cea prescrisă, nu influenţează ouatul, calitatea ouălor sau calitatea puilor eclozaţi. VERMIZOL F 10 nu este toxic. Nu se produc efecte secundare nici chiar la supradozări considerabile.
Timp de asteptare
Carne: 14 zile;
Ouă: 7 zile.
Conditii de pastrare
A se păstra la temperatura mai mică de 25°C. A se proteja de lumină.
Ambalaj
Produsul este ambalat în flacoane de polietilenă cu câte 20, 30, 50 şi 100 comprimate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *