Administrarea antibioticelor la reptile

Durata de citire: < 1 minut

Cum se administreaza antibioticele orale la reptile.
Au fost multe controverse cu privire la utilizarea antibioticelor orale la reptile. Strict din punct de vedere academic, doar doua studii privind farmacocinetica au fost efectuate pana in prezent cu privire la utilizarea antibioticelor orale la reptile. Majoritatea informatiilor cu privire la dozarea si administrarea orala provin din experienta clinica.
Datorita ectotermiei, apare intrebarea cu privire la cat de bine sunt absorbite antibioticele. Pana nu se dovedeste altfel, toate animalele trebuie tinute in zona optima a temperaturii preferate atunci cand sunt administrare antibioticele pe cale orala. Zona optima a temperaturii preferate variaza in functie de specie, iar clinicianul trebuie sa cerceteze si sa stabileasca zona optima a temperaturii preferate pentru speciile pe care le trateaza.
Exista doua metode comune de administrare a antibioticelor orale la reptile. Daca animalul se hraneste in continuare, antibioticul poate fi amestecat cu alimentele, injectat in prada moarta sau direct pe gura. A doua metoda este reprezentata de gavaj.
Desi mediul academic nu impartaseste ideea cu privire la eficacitatea antibioticelor administrate oral, clinicienii constata ca utilizarea lor corespunzatoare prezinta efecte pozitive asupra starii de sanatate a animalelor.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Us