Adoptarea unui câine

Durata de citire: 2 minute

Când vă hotărâţi să vă procuraţi un câine ca animal de companie, există probabilitatea ca mai întâi să optaţi să vă duceţi la un pet shop. De ce nu luaţi în calcul adoptarea unui câine de la o asociaţie de protecţie a animalelor sau de la un adăpost pentru câini_
În orice moment, în adăposturi există sute de câini, dacă nu mai mulţi, din cauză că stăpânii lor i-au abandonat. Este trist să-i vezi aşteptînd acolo. Procentul de adopţie nu este „aranjamentu rapid” dintr-un magazin de animale – intrii, cumperi, pleci acasă, dar răsplata adoptării de la un adăpost depăşeşte cu mult timpul economisit prin deplasarea în altă parte. Sunteţi de trei ori răsplătit.
Rasplata numarul 1. Aţi salvat o viaţă. Ca şi în cazul altor animale din adăposturi, dacă nu luaţi câinele, mâine s-ar putea ca el să nu mai fie aici. Majoritatea adăposturilor eutanasiază, în cele din urmă, animalele care nu sunt adoptate.
Răsplata numărul 2. Câinii din adăposturi au fost verificaţi de un medic veterinar, socializaţi şi îngrijiţi fără ca pe dumneavoastră să vă coste ceva. Ei nu sunt daţi spre adopţie dacă sunt bolnavi sau agresivi. De asemenea, dacă este suficient de mare ca vârstă, animalul va fi castrat sau sterilizat înainte de a-l lua acasă. Acest lucru va preveni ca alţi câini nedoriţi să sfârşească ăntorcându-se în acelaşi loc.
Răsplata numărul 3. Aveţi o ocazie mai bună de a şti dacă acesta este animalul potrivit pentru dumeavoastră. De obicei, puteţi scoate câinele într-o zona de făcut cunoştinţă, pentru a vedea cum vă veţi înţelege. Acesta este un lucru mult mai bun decât să mergeţi la un pet shop la dorinţa unui copil care vrea pe loc un câine – o idee proastă. Adesea, înşişi părinţii sunt cei care ajung să abandoneze animalele.

Call Us