Aldezin

Durata de citire: 2 minute

SOLUŢIE PENTRU DECONTAMINARE MICROBIENĂ, DEZODORIZANTĂ

Compozitie
Glutaraldehidă ……………………. 18 g;
Clorură de benzalconiu……. 5 g;
Clorură de didecidimetilamoniu.. 5 g;
Alcool etilic ……………………………….. 8 g;
Excipient până la ……………………. 100 ml.
Actiune
Prin compoziţia sa, complexă şi sinergică, produsul are un spectru larg de acţiune cidă faţă de: bacteriile Gram pozitive, Gram negative, micobacterii, micoplasme, fungi, drojdii, protozoare, alge, spori bacterieni şi fungici, virusuri din familiile Adenoviridae, Hepadnaviridae, Herpetoviridae, Picornaviridae, Poxviridae, Reoviridae, Rethroviridae, Rhabdoviridae, Togaviridae, dar şi dezodorizantă. Produsul are o eficienţă ridicată într-o perioadă de timp redusă de la aplicare, indiferent de condiţiile de temperatură. Acesta este biodegradabil, stabil în diluţie cu apa, indiferent de calitatea acesteia, chiar în prezenţa reziduurilor. Prezintă un grad redus de agresivitate pentru mediu şi operator.
Indicatii
Pentru decontaminarea microbienă, a staţiilor de incubaţie, fabricilor de nutreţuri combinate, unităţilor de industrie alimentară, adăposturilor, abatoarelor, mijloacelor de transport, grupurilor sanitare, mobilierului din cabinete şi spitale veterinare, blocuri alimentare, puncte şi farmacii veterinare, a instrumentarului şi echipamentelor medicale, indiferent de materialul din care sunt confecţionate (sticlă, plastic, metal), a instalaţiilor de aprovizionare cu apă. Mod de folosite Soluţia de lucru se poate aplica prin pulverizare, nebulizare sau imersie, în funcţie de scopul urmărit. Pentru decontaminările microbiene profilactice a suprafeţelor, indiferent dacă se aplică prin pulverizare sau nebulizare, se foloseşte în concentraţie de 0,25% (1:400), timp de contact 20 minute, în cantitate de 100 ml/m2 pentru suprafeţele neabsorbante şi de 300 ml/m2 pentru suprafeţele absorbante. Pentru decontaminările microbiene de necesitate a suprafeţelor, indiferent dacă se aplică prin pulverizare sau nebulizare, se foloseşte în concentraţie de 1% (1:200), timp de contact 30 minute, în cantităţile menţionate anterior. Pentru sterilizarea instrumentarului se foloseşte metoda imersionării, folosind concentraţii de 0,5-1% (1:200 – 1:100), timp de contact 30 minute. Pentru decontaminarea microbienă a instalaţiilor de aprovizionare cu apă se aplică, după caz, prin pulverizare, nebulizare, ştergere sau circularea soluţiei prin conducte. Pentru suprafeţe mari (bazine de stocare a apei) se aplică prin pulverizare sau nebulizare în concentraţie de 0,25%, în cantitate de 100 ml/m2, timp de contact 20 minute. Pentru decontaminarea microbienă locală, pe suprafeţe mici (hrănitori, adăpători) se foloseşte în concentraţie de 0,25%, timp de contact 30 minute. Pentru decontaminare microbienă prin circulare în conducte (instalaţii de distribuire a apei în adăposturi) se foloseşte în concentraţie de 0,25%, timp de contact 30 minute.
Contraindicatii si precautii
Utilizarea produsului se va face numai de către persoane instruite. Pentru prepararea soluţiilor de lucru se va folosi echipament de protecţie (ochelari, mască, mănuşi de cauciuc). Utilizarea soluţiilor de lucru presupun folosirea mănuşilor de cauciuc şi evitarea contactului cu ochii şi pielea. În caz de accident cu soluţia concentrată de produs, se va proceda la clătirea abundentă cu apă a pielii. Soluţia de lucru se poate folosi maximum 14 zile de la preparare.
Timp de asteptare
Nu este cazul.
Conditii de pastrare
La temperaturi de 10-30° C, în încăperi bine ventilate.
Ambalaj
Flacoane de 100 ml, bidoane de 1, 5 10 l şi butoaie de 20 l, toate din material plastic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Us