BIAROMVAC

Durata de citire: 2 minute

Vaccin viu, liofilizat contra bursitei infecţioase aviare
COMPOZIŢIE
Substanța activă: Virusul bursitei infecţioase aviare (BIA), tulpina I-93 cu titrul minim 103 DIE50 şi titrul maxim 106 DIE50 / doză.
Alte ingrediente: peptonă, lactoză.
SPECII ŢINTĂ
Găini.
INDICAŢII
Vaccinarea găinilor în vederea prevenirii mortalităţii, simptomelor clinice şi/sau leziunilor specifice bursitei infecţioase aviare în zonele şi unităţile avicole cu presiune infecţioasă medie.
Imunitatea indusă de vaccinul Biaromvac I-93 se instalează în 2 săptămâni după administrare și durează 65 de săptămâni.
CONTRAINDICAŢII
Nu există.
REACŢII ADVERSE
Vaccinul nu produce reacţii generale postvaccinale.
DOZE, MOD ŞI CALE DE ADMINISTRARE
Administrare individuală:
oculo-conjunctivală sau orală: fiecare doză de vaccin se reconstituie în 0,1 ml diluant (pentru asigurarea dozajului se va verifica obţinerea a 20 picături/ml din vaccinul reconstituit); se instilează câte o picătură în fiecare ochi sau se introduc două picături pe cioc.
intramusculară: doza este de 0,2 ml/pui
Administrare în masă, în apa de băut: fiecare doză de vaccin se reconstituie în 20-40 ml de apă de băut, în funcţie de vârsta puilor şi de rasă. Apa de băut trebuie să fie curată şi să nu conţină dezinfectanţi (în special clor). Pentru imunizarea a 1000 pui, vaccinul (1 flacon x 1000 doze) va fi reconstituit şi administrat în 20-30 litri apă de băut. În vederea protecţiei virusului vaccinal se recomandă adăugarea în apă a 0,2-0,5% lapte degresat.
Vârsta la care puii pot fi vaccinaţi depinde de nivelul anticorpilor maternali pe baza determinării statusului imunologic şi de aceea vaccinarea se face în funcţie de categoria puilor şi de modul cum au fost vaccinate efectivele de reproducţie. Dacă părinţii au fost vaccinaţi cu vaccinuri vii contra BIA, puii broileri se vaccinează la vârsta de 7-14 zile, iar tineretul de înlocuire la vârsta de 14-21 de zile. Dacă părinţii au fost vaccinaţi cu vaccinuri inactivate contra BIA, puii broileri se vaccinează la vârsta de 14-17 zile, iar tineretul de înlocuire la 21-28 de zile.
RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Se recomandă dietă hidrică de 2-3 ore în funcţie de anotimp şi asigurarea unui front de adăpare corespunzător. Vaccinul reconstituit trebuie utilizat într-un interval de 3 ore. Timpul optim de vaccinare depinde de situaţia epidemiologică a efectivelor şi a zonei unde sunt crescute păsările fiind evaluat sub directa coordonare a medicului veterinar care asigură supravegherea sanitară veterinară pe baza determinării statusului imunologic. În funcţie de aceste rezultate se vor efectua una, două sau mai multe vaccinări de rapel. Corelarea datei de vaccinare cu titrul anticorpilor contra virusului BIA şi cu presiunea infecţioasă din fermă, asigură o bună imunizare (protecţie specifică).
TIMP DE AŞTEPTARE
Carne, ouă: 0 zile.
MOD DE PREZENTARE
Flacoane de sticlă conţinând 50, 100, 250, 500, 1000, 2000, 3000 şi 5000 doze. Pentru administrare individuală vaccinul se livrează însoţit de diluantul corespunzător numărului de doze.Call Us