BULL TERRIER

Durata de citire: 2 minute

ANGLIA
Strămoşul rasei se presupune a fi Staffordshire Bull Terrier, mai mare şi mai greu, folosit în secolul al 17-lea în luptele cu taurii. După mai multe încrucişări cu terrierul englez Black and Tan, cu Mulldogul şi Fox Terrierul cu părul scurt, s-au obţinut exemplarele de astăzi. De la tipul Terrierului a împrumutat expresia capului, iar de la tipul Bulldogului forma trupului. Foarte mult apreciat spre mijlocul secolului al 19-lea; astăzi însă se întâlneşte mai rar.
Este un câine de talie medie, cu corp compact, cu muşchi puternici, bine construit, viguros, vioi şi sprinten. Capul este lung, de forma unui ou ; ochii migdalaţi sunt apropiaţi unul de altul şi oblici; urechile sunt mici, subţiri, drepte; coada scurtă, mai groasă la bază, ascuţindu-se spre vârf, este purtată orizontal; părul este scurt, neted, lucios, des şi aspru.
Foarte egoist, nervos, curajos, de o îndrăzneală fără limită, nu se teme şi nu cedează în faţa nici unei primejdii. Bănuitor cu străinii şi uneori brutal, impulsiv, dar credincios stăpânului şi uşor de disciplinat.
Foarte bun vânător de şobolani ; este folosit, în special, la fermele şi depozitele unde sunt stocate materiale ce atrag aceste rozătoare. Este, de asemenea, un excelent câine de pază şi de însoţire.
Înălţimea :                  Greutatea :
M. 40—55 cm                M. 23—28 kg
F. 40—55 cm                 F. 23—28 kg
(Standardul rasei nu fixează o limită a taliei şi a greutăţii Bull Terrierului)
Culoarea părului :
Alb curat, roşcat, vărgat cu sau fără pete albe pe cap, burtă şi picioare ; tricolor: negru, roşcat, alb

Call Us