Carenţa de albumină

Durata de citire: < 1 minut

Şi păsările granivore consumă insecte care le furnizează albumină de origine animală. Puii sunt hrăniţi, la începutul perioadei de creştere, aproape exclusiv cu insecte şi viermi.
Deşi păsările de apartament supravieţuiesc ani de zile fără un aport de albumină animală, astăzi se ştie ca tulburările grave de sănătate sunt cauzate şi de asemenea carenţe.  Printr-o radiografie se poate dovedi ca aceste păsări prezintă modificări ale structurii osoase. Membrana de bază a oaselor  afectate este atât de subţire încât pot surveni chiar fisuri spontane ale oaselor la cele mai mici solicitări.  Nu se poate dovedi dacă procesul distructiv cauzează durere, ca osteoporoza la oameni, lucru care nu este exclus. Fisurile osoase apărute sunt, în orice caz, dureroase.De vină în acest proces distructiv este lipsa unor anumiţi aminoacizi din alimentaţie.  Terapia  în cazul păsărilor afectate, constă în administrarea unor soluţii de aminoacizi ca adaos la apa de băut.  Preventiv se recomandă să fie oferite ca hrană, păsărilor, o dată sau de două ori pe săptămână, alimente conţinând albumină animală (de exemplu biftec tartar necondimentat, iaurt, ou fiert tare)
In zootratamentele specializate, papagalilor şi peruşilor li se oferă hrană uscată bogată în proteine, care va constitui a treia parte din raţia zilnică de hrană împiedicând carenţa de aminoacizi.

Call Us