Ce să faceţi când porcuşorul de guineea este bolnav

Durata de citire: < 1 minut

medicStresul şi antibioticele sunt o combinaţie proastă si adesea fatală, aşa că  fiţi deosebit de grijuliu în a păstra stabilitatea vieţii porcuşorului dumneavoastră.
Dacă vi se pare că porcuşorul pe care îl aveţi ca animal de companie este bolnav, cu cât identificaţi mai repede ce nu este în regula cu el şi îl duceţi la veterinar, cu atât este mai bine.
Pierderea poftei de mâncare, scurgerile din nas sau din ochii şi diareea pot indica faptul  că animalul dumneavoastră suferă de o boală gravă. Întotdeauna luaţi legătura cu un veterinar cu experienţă pe mamifere mici înainte de a-i administra vreun medicament animalului. Ţineţi la îndemână numărul de telefon al veterinarului, precum şi o trusă mică de prim ajutor special echipată pentru cazuri de urgenţă.
Doza în care se administrează multe medicamente depinde de greutatea animalului, aşa că asiguraţi-vă ca veterinarul ştie cât cântăreşte cobaiul dumneavoastră. Puneţi veterinarul să vă explice pe larg beneficiile şi pericolele fiecărei forme de tratament aplicate. Trebuie să fiţi circumspect cu privire la utilizarea vreunui medicament care nu este produs anume pentru porcii de guineea.

Call Us