Dezvăţarea unui câine de a mai fi agresiv

Durata de citire: 2 minute

Întotdeauna exista un motiv atunci când un câine are comportament agresiv. Daca puteţi descoperi motivul acestui impuls, atunci cu uşurinţă se poate corecta. De exemplu, în ultimii ani, unele rase de câini, chiar şi-au atribuit o reputaţie proastă: Pitt Bulli, Rottweiler-ii, Chow-Chow şi unele rase sunt chiar interzise în anumite comunităţi. Pur şi simplu, este un lucru trist. Câinii agresivi sunt DRESAŢI să aibe un astfel de comportament, nu s-au născut aşa. Toţi căţeii se nasc pe lume (ca şi bebeluşii) complet inocenţi.
Există multe rase de câini. Există rase de câini de talie mare şi rase de câini de talie mică: rase de câini cu blană mare şi altele cu blană scurtă şi pur şi simplu nu există rase de câini care sunt agresive şi alte rase de câini care nu sunt agresive. Agresivitatea câinelui este cauzată din anumite motive ca: probleme de sănătate, mediu înconjurător sărac, sau probleme de dresaj. Bineînteles că există, câteva subtilităţi, care cauzează acest gen de comportament agresiv.
Dacă observaţi că, câinele dvs este agresiv sau începe sa devină agresiv, primul lucru pe care trebuie făcut este să-l duceţi la veterinarul dvs. Veterinarul va examina câinele pentru a vedea dacă are probleme de sănătate, care-i cauzează dureri sau disconfort. În cazul în care câinele nu prezintă nici o problemă de sănătate care-i cauzează agresivitatea, următorul lucru care trebuie luat în considerare este mediul său înconjurător în care trăieşte. Are câinele mişcări lente? Câinele are un loc pe care să-l numească „casa” lui? Mediul în care trăieşte şi-l consideră riscant (nesigur) sau incomod, acesta este adesea cauza comportamenului său agresiv.
Dacă câinele este sănătos şi mediul în care trăieşte este bun, atunci următorul lucru care trebuie luat în considerare este structura haitei lui. Observaţi, câinii sunt animale de haită. S-ar putea ca din neatenţie dvs să fi pus câinele să fie „şeful” haitei. Câinele crede ca el este „şeful” şi responsabilul haitei (familiei) lui. Agresivitatea cauzată de „credinţele” unui câine este că se consideră „şeful” şi acest lucru se poate schimba cu uşurinţă prin dresaj de supunere (ascultare) şi convingere că el NU este parte la responsabilităţile „haitei”(familia) lui.

Call Us