Dresajul unui caine collie

Durata de citire: 2 minute

Rough_Collie_headProbabil ca cel mai faimos Collie din istorie este Lessie. Sunt sigur ca nu exista cineva care sa nu fi auzit de Lessie. In filmul “Lessie hai acasa” si in alte seriale difuzate la TV. Lessie era asa de desteapta incat dadea impresia ca gandeste si rationeaza ca si un om, diferenţa era ca Lessie era un simplu câine. Oricine a văzut filmul sau un serial cu Lessie, probabil ca si-a dorit sa aibe un câine exact ca si Lessie. Lessie i-a salvat viata lui Tommy de nu stiu cate sute de ori.
Ca si orice Collie care s-a născut pe lume, totuşi, Lessie nu a dobândit din naştere nici o capacitate. Ea nu a fost domesticită si nici nu avea idee ce este supunerea. Cu siguranţa nu stia nici o şmecherie, cine era Tommy, sau cum sa-l salveze in fata camerelor de filmat. Ea a fost dresata. Tot ce vezi ca Lessie face la TV sau in filme, le face pentru ca ii este spus sa le faca.  Le face pentru ca a fost dresata.
Câinii Collie, reprezintă cu adevarat o rasa desteapta si sunt foarte uşor de dresat.
Dresajul pe care-l alegi, pentru un catel Collie  va fi un factor determinant, cat de bine se comporta si cate comenzi va intelege. Poti avea un minunat animal de companie care sa fie bine dresat, fara sa-ti petreci 24 de ore pe zi timp de doi ani. Chiar poti avea un câine asemanator ca si Lessie, daca ai timp, rabdare si tehnicile cu care sa-l dresezi.
Cei mai mulţi stapani de câini Collie sunt foarte fericiţi sa aiba un câine care sa stie ce este supunerea de la inceput, insa alti stapani sunt atraşi de spectacolele care le prezintă aceştia, agilitatea, mobilitatea, supunerea, munca terapeutica in spitale si altele. Ceea ce poate face câinele tau Collie, este limitat doar de timp, de rabdare si de dresajul care il impui sau il faci cu el.
Versiunea AKC a lui Collie. nu este asemanatoare ca si a câinelui Collie din filmul Lessie. Câinii care joaca rolul Lessie sunt specii mai mari decât cele AKC standarde. Specia AKC este mai mica si mai slaba cu 5 – 10 kg si de asemenea standardul de calificare este diferit.

Call Us