Dresajul unui câine de familie
Bine, copiii v-au ademenit, si ati decis sa mergeţi la un magazin sa luaţi un câine, sau un câine il “urmăreşte” pe fiul/fiica dvs si sunteti rugat si pupat: “Pot sa-l păstrez? Deci…? Deci… ? Pot sa-l păstrez?” si intr-un final va dati batuti. Totuşi, se intampla si deodata aveţi un nou membru patruped in familie. Si acuma ce-i de făcut?
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-l duci la veterinar si sa te asiguri ca, cainele este sănătos. De asemenea sa-i faca vaccinurile si in special deparazitarea. Următorul lucru care trebuie sa-l faci este sa-l inveti pe acest nou membru al familie cum sa se comporte si sa stabileşti programul de alimentaţie. Daca va mai amintiti metoda de hranire a căţeilor, sa-l duceţi in locul pe care si l-a ales imediat dupa ce a mancat, unde a dormit si s-a jucat, in lecţiile anterioare.
Următorul lucru, in agenda, este sa-l dresaţi “supunerea” (ascultarea) sau sa-l duceţi la un dresor. Credeti-ma ca nu conteaza cat de mare sau mic ar fi un câine, daca nu a invatat ascultarea, nu v-a accepta societatea si nici nu v-a fi acceptat. Prietenul, vecinul tau si societatea, in general, nu tolerează un câine care nu asculta si nu-i cuminte.
Câinele trebuie sa invete comenzile de baza. Trebuie sa invete sa: ‘”vina”, “sezi”. “culcat” si “la picior”. Daca niciodată nu invata sa se rostogolească si sa se prefaca “mort” nu-i mare scofala, dar trebuie sa stie si sa se supună regulilor si comenzilor si atunci si tu si câinele veti fii fericiţi.