EQVAGEL CM

Durata de citire: 2 minute

Gel de uz extern
Compozitie
100 g EQVAGEL CM gel conţin:
Mentol……………………………. 2,0 g
Camfor…………………………….. 0,6 g
Alcool izopropilic……………. 50,0 g
Bază gel hidrosolubil q.s.ad… 100,0 g
(Carbopol 940, Euxil K100,Trietanolamină, apă purificată).
Actiune
EQVAGEL CM – gel cu efect efect revulsiv, antiinflamator care pătrunde uşor prin piele stimulând circulaţia sanguină, înlătură rapid durerea şi spasmele musculare. Mentolul are acţiune antiseptică locală, antiinflamatoare , antipruriginoasă şi răcoritoare asupra regiunii pe care se aplică, efect dezodorizant şi calmant.
Camforul prezintă efect revulsiv, antipruriginos, antiinflamator, antiseptic. Alcoolul izopropilic are acţiune antiseptică şi revulsivă.
La aplicarea produsului pe zona de tratat, gelul acţionează astfel: în prima fază, prin evaporarea ingredientelor active (alcool izopropilic, mentol, camfor), se produce răcirea zonei afectate.Are loc o vasoconstricţie locală (în piele şi muşchi) cu efect de reducere a inflamaţiei, în timp ce răcirea acţionează pentru reducerea durerii. În faza a doua, temperatura se stabilizează, corpul reacţionează prin vasodilataţie mărind fluxul sanguin către muşchii care prezintă fenomenul de hipotermie. În faza a treia circulaţia locală marită a sângelui (hiperemia) în zonele afectate determină creşterea metabolismului şi ca urmare tensiunea musculară scade.

Indicatii
Îndepărtarea rapidă a durerii, reducerea inflamaţiilor, a disconfortului şi spasmelor musculare. Prezintă proprietăţi revulsive, antipruriginoase, antiseptice şi răcoritoare. Se utilizează la cabaline şi câini:
– înainte şi după eforturi intense (antrenamente, eforturi intense, curse, etc);
– nevralgii, hiperestezii, prurit;
– mastalgie, lactaţie falsă, galactoree.
Mod de folosire
Se aplică pe pielea curată şi uscată de mai multe ori pe zi, în strat subţire, pe zona afectată, masând uşor regiunea pentru a favoriza pătrunderea gelului. Se poate aplica sub formă de pansament ocluziv.
Se poate utiliza şi la prepararea unei soluţii (două linguri de gel la 1 litru apă) cu care se fricţionează (buşumează) întreg corpul calului.
Contraindicatii si precautii
Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi. Rare cazuri de alergie. Nu se aplică pe piele concomitent cu alt produs medicamentos. Nu se aplică pe pielea murdară. Nu se aplică pe mucoasa conjunctivală. Produsul poate fi utilizat în perioada de gestaţie şi lactaţie. În urma supradozării efectele adverse sunt rare. În cazul apariţiei unei alergii întrerupeţi tratamentul şi clătiţi pielea cu multă apă.
Timp de asteptare
Nu este cazul.
Conditii de pastrare
A se păstra la temperatura mai mică de 25°C. A se păstra flaconul bine închis.
A se proteja de lumină, de surse de caldura şi de foc.
Ambalaj
Tuburi din polietilenă cu 75 g, 100 g, 150 g produs.
Flacoane din polietilenă cu 200 g , 250 g , 500 g, 600 g, 1000 g produs.
Saci din PVC cu 3500 g.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Us