FUROGAL O

Durata de citire: 2 minute

Comprimate pentru păsări (găini, curci, pui de găină şi curcă, fazani)
Compozitie
1 comprimat conţine:
Oxitetraciclină clorhidrat………………….. 12 mg
sulfadimetoxină…………………………….. 16 mg
Excipienţi: Lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, acid stearic, stearat de magneziu, talc, aerosil.
Actiune
Produsul acţionează bateriostatic şi bactericid asupra bacteriilor Gram-pozitive şi Gram-negative. De asemenea, acţionează şi asupra coccidiilor de la puii de găină (Eimeria tenella, Eimeria acervulina, E. mitis, E. necatrix, E. bruneti, E. mivati), de la puii de curcă (Eimeria adenoides, E. meleagridis, E. gallopavonis) şi de la fazani (Eimeria colchici, E. phasiani).
Indicatii
Produsul se recomandă pentru prevenirea şi tratamentul infecţiilor bacteriene primare şi secundare, determinate de germeni sensibili la acţiunea oxitetraciclinei şi sulfadimetoxinei la găini, curci, pui de găină şi curcă, fazani şi în tratamentul coccidiozei la speciile ţintă.
Mod de folosire
Produsul se administrează oral, fie individual, fie prin încorporarea în furajul concentrat a comprimatelor mojarate:
– Pui de găină şi curcă: 1 comprimat/pui/zi, timp de 3-5 zile.
– Găini, curci: 2 comprimate/pasăre/zi, timp de 3-5 zile.
– Fazani: 1 comprimat/fazan/zi, timp de 3 zile.
Dacă animalele nu prezintă o ameliorare a stării de sănătate se va consulta medicul veterinar pentru reevaluarea diagnosticului.
Contraindicatii si precautii
Nu se administrează la păsările care produc ouă pentru consumul uman. Sulfamidele sunt puţin toxice, eventualele efecte adverse ca urmare a administrării sulfdimetoxinei fiind bine suportate. Oxitetraciclina nu se asociază cu bicarbonatul de sodiu. Sulfamidele sunt antagoniste cu substanţele care prin hidroliză eliberează acid paraaminobenzoic (derivaţii anilinei, anestezină, procaină), cu acidul folic, vitamina PP, drojdia de bere (factori ai creşterii bacteriene), metionina, peptona, acidul boric. Oxitetraciclina nu trebuie supradozată din cauza dismicrobismului intestinal, a nefrotoxicităţii, a efectelor negative asupra calcificării. Dozele mortale minimale ajung la 0,2-0,4% din greutatea corporală. Dar pot apărea şi cazuri de intoxicaţii atunci când se depăşesc dozele terapeutice şi tratamentul este îndelungat. Sulfamidele sunt incompatibile cu acidul paraaminobenzoic.
Oxitetraciclina formează complecşi inactivi cu sărurile de calciu, magneziu, mangan, fier, aluminiu. Este inactivată de lactatul de sodiu, oxacilină, prometazină.
Timp de asteptare
Carne şi organe – 7 zile.
Conditii de pastrare
A se păstra la o temperatură mai mică de 25°C.
A se feri de îngheţ. A se proteja de lumina directă.
Ambalaj
Flacoane HDPE care conţin 30, 50, 100 de comprimate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Us