GENTOCIN OFTALMIC

Durata de citire: 2 minute

5 mg/ml, soluţie oftalmică pentru câini şi pisici
Compozitie
1 ml soluţie oftalmică conţine:
Gentamicina sulfat…………………………………………… 5 mg
Excipienţi:
Clorura de benzalconiu…………………………………… 0,1 mg
Clorură de sodiu, fosfat disodic, fosfat monosodic, apă distilată.
Actiune
Gentamicina este un antibiotic din grupa aminoglicozidelor produs de Micromonospora purpurea, cu acţiune bactericidă care acţionează prin fixarea pe subunităţile ribozomale 30S ale celulei bacteriene, producând perturbarea activităţii ARN-mesager, ceea ce are ca rezultat sinteza unor polipeptide atipice, toxice sau inadecvate metabolismului bacterian. Gentamicina este activă atât în faza de multiplicare cât şi în cea de repaus a germenilor.
Spectrul de activitate este larg, incluzând bacterii Gram-negative (Pseudomonas aeruginosa, Proteus spp., Escherichia coli, Klebsiela spp., Enterobacter spp.) şi Gram-pozitive (Staphylococcus spp., Streptococcus spp.).
Gentamicina este foarte eficientă prin aplicaţii locale asupra infecţiilor primare şi secundare ale ochiului, în special la cele cauzate de bacterii rezistente la antibiotice betalactamice.
Indicatii
GENTOCIN OFTALMIC – soluţie oftalmică este indicat în tratarea infecţiilor ochiului (conjunctivite, keratite, keratoconjunctivită, blefarite şi blefaroconjunctivită etc.) cauzate de bacterii sensibile la gentamicină prin aplicaţii locale la câini şi pisici.
Mod de folosire
Se instilează în sacul conjunctival 1 – 2 picături de 2 – 4 ori / zi până la vindecare. Nu se vor depăşi 7-10 zile de tratament.
Dacă animalele nu prezintă o ameliorare a stării de sănătate se va consulta medicul veterinar pentru reevaluarea diagnosticului.
Contraindicatii si precautii
Ocazional se pot produce iritaţii locale sau reacţii alergice, în acest caz se întrerupe administrarea şi se aplică tratamentul adecvat. Poate fi utilizat în perioada de gestaţie şi lactaţie. Utilizarea simultană de alte substanţe ototoxice şi/sau nefrotoxice potenţează ototoxicitatea şi/sau nefrotoxicitatea gentamicinei.
Tratamentul pe timp îndelungat cu GENTOCIN OFTALMIC poate favoriza suprainfecţiile cu fungi sau alte microorganisme rezistente. Incompatibilităţi în soluţii cu: amfotericină B, ampicilină, benzilpenicilină, carbencilină, cefalotină, cloramfenicol, hemisuccinat de sodiu, heparină.
Timp de asteptare
Nu este cazul.
Conditii de pastrare
A se păstra la temperatura mai mică de 25°C.
A se proteja de lumină. A se feri de îngheţ.
Ambalaj
Flacoane din polietilenă opacă, prevazute cu picurător a 7,5 ml produs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Us