HEMOVIROVAC
Vaccin inactivat, hidroxidat contra bolii hemoragice a iepurelui
COMPOZIŢIE
Substanța activă: virusul bolii hemoragice a iepurelui, tulpina VSHI-CN-6, cu titrul înainte de inactivare de cel puţin 1024 UHA. Alte ingrediente: gel de hidroxid de aluminiu, formaldehidă
SPECII ŢINTĂ
Iepuri.
INDICAŢII
Pentru prevenirea bolii hemoragice a iepurelui. Durata imunităţii este de minimum 6 luni de la efectuarea rapelului.
CONTRAINDICAŢII
De regulă, se vaccinează animalele sănătoase. În situaţii cu presiune infecţioasă mare, se pot vaccina şi animalele cu boli infecto-contagioase sau afectate de boli nutriţional-metabolice şi parazitare, în acest caz, însă, la unele animale, răspunsul imun poate fi necorespunzător. Pe cât posibil este recomandabil să nu se vaccineze femelele în ultima parte a gestaţiei din cauza stresului creat de actul vaccinării. La această categorie de animale, durata scurtă a gestaţiei permite aplicarea vaccinului după fătare sau la câteva zile după montă (7-10 zile).
REACŢII ADVERSE
Rareori, după vaccinare, se poate observa o uşoară stare generală de depresie care dispare în câteva zile. La locul inoculării poate apărea un nodul care în timp se resoarbe.
DOZE, MOD ŞI CALE DE ADMINISTRARE
Doza este de 0,5 ml/animal. Vaccinul se inoculează pe cale subcutanată sau intramusculară la tineret, după prima lună de viaţă, ca şi la iepurii adulţi, nevaccinaţi. După 21-28 zile se efectuează vaccinarea de rapel. Vaccinarea de întreţinere a imunităţii se efectuează din 6 în 6 luni.
RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Vaccinarea contra bolii hemoragice a iepurelui cu se execută utilizând instrumentar steril, după aseptizarea locului de inoculare. Vaccinul trebuie utilizat într-un interval de 2 ore după reconstituire. Se va evita stresul legat de transport înainte şi după vaccinare cu cel puţin o săptămână.
PERIOADA DE AŞTEPTARE
Carne = 0 zile.
ALTE INFORMAŢII
Flacoane conţinând 5, 10, 25, 40, 50, 100, 150, 200, 250, 300, 350 şi 400 doze.