Importanta probioticelor pentru sanatatea animalelor de companie

Durata de citire: < 1 minut

Trebuie sa recunoastem inca de la inceput ca animalul nostru de companie mananca tot felul de lucruri atunci cand nu ne uitam la el.
Din aceasta cauza  tulburarile gastro-intestinale sunt a doua problema cea mai comuna de sanatate pentru caini, dupa cele ale pielii (afectiuni dermatologice).
Atunci cand animalul nostru de companie are o situatie de urgenta, un probiotic bun, care poate corecta rapid scaunele moi si diareea este bine sa il avem la indemana. Chiar daca sufera de alergii alimentare sau stomac deranjat ocazional, probioticul reprezinta un mod natural si sanatos de reajustare a tractusului digestiv. Acest supliment actioneaza ca un stabilizator al florei intestinale prin introducerea bacteriilor benefice la nivelul tractusului digestive.
Bacteria este recunoscuta ca o parte importanta a sanatatii sistemului imunitar global, ajutand intestinele pentru a elimina toxinele din organism, bacteriile patogene in timp ce contribuie la absorbtia substantelor nutritive. In plus studiile clinice demonstraza ca acesta poate imbunatati starea de sanatate  si poate ajuta animalul in diferite boli infectioase precum parvoviroza canina, panleucopenia felina, colibaciloze, etc.
De ce Enterococcus faecium?
– se poate administra fara riscuri la animalele gestante, in lactatie precum si pe puii tineri, pe nou nascuti imediat dupa fatare.
– colonizarea tractusului digestive se face rapid, datorita ratei foarte mari de multiplicare a bacteriei (aproximativ 18 minute/generatie)
– prezinta o rezistenta crescuta la antibiotice (oxitetraciclina, gentamicina, neomicina, tetraciclina, amoxicilina, este sensibil la fosfomicina).

dr. Bogdan Frunzareanu
medic veterinarLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Us