Latră, latră, latră, latră….

Durata de citire: 2 minute

Latră! Latră! Latră! Latră şi continuă tot aşa ore în şir. Cum pot face câinii asta? Se pare ca nu vor sa mai facă o pauza (sau sa ia o „gura de aer”) şi tot continuă, continuă să latre LA CEVA şi nu ştim de ce. Lătratul este „glasul” natural al câinilor. Ei nu trebuie să înveţe să latre, se nasc pe lume cu acest „glas”, ştiind să latre toată noaptea în continuu.
Ai ajuns la capătul răbdărilor. El vrea să latre, tu vrei să tacă. Cum „convingem” un câine că ceea ce face nu este un comportament acceptabil? În primul rând trebuie să înţelegi de ce câinele latră. înainte sa-l faci să „tacă”. Câinii latră din diferite motive. Câteodată latră la alte animale, ca semn de atenţionare, să stea cât mai departe de casa lui, sau să nu se apropie de casa stăpânului şi a lui. Alteori latră din cauza că-i este frica (de exemplu: atunci când tună, fulgeră). Alt motiv de a latră este atunci când ei se simt singuri şi nu au altceva de făcut sau pentru a fi lăsaţi singuri, când sunt prea stresaţi.
Metoda de a opri un câine să nu mai latre depinde de motivele şi cauzele naturale care se ivesc. Dacă el latră în mod isteric pentru că îi este frică, atunci veterinarul v-ar putea da un „medicament'” care să-l calmeze. Dacă latră din plictiseală, atunci acordaţii mai multă atenţie. Sunt multe metode care să oprească lătratul excesiv pe câte motive sunt atunci când câinele latră. Primul lucru care trebuie făcut este să determinaţi cauza lătratului şi căutaţi o soluţie prin care să-l dezobişnuiţi.

Call Us