MEDIODINE UNGUENT

Durata de citire: 2 minute

Unguent uz extern pentru cabaline, bovine, ovine, suine, câini şi pisici
Compozitie
100 g unguent conţin:
Iod povidonă……………… 10 g (echivalent cu 1 g iod liber)
Excipienţi (bază hidrosolubilă)…………………. q.s.ad 100 g
(Macrogol 400, Macrogol 1500, Macrogol 4000, apă purificată).
Actiune
MEDIODINE UNGUENT – pe bază de complex hidrosolubil al iodului cu polivinilpirolidonă – este un produs care eliberează treptat iodul atunci când produsul intră în contact cu pielea sau mucoasele (excepţie mucoasa conjunctivală). Iodul eliberat acţionează împotriva unui spectru larg de bacterii Gram – pozitive şi Gram – negative, împoriva virusurilor, fungilor şi protozoarelor. Produsul nu produce iritaţii ale ţesuturilor, nu este toxic, nu pătează zona tratată.
Complexul organic de iod este miscibil cu apa în orice proporţie şi are avantajul că eliberează lent iodul în contact cu ţesuturile. Datorită introducerii complexului iod-povidonă într-o bază hidrosolubilă de polietilenglicoli, MEDIODINE UNGUENT prezintă avantajul că aderă bine pe suprafeţele tratate şi porţiunile umede ale rănilor, se poate spăla şi îndepărta uşor de pe tegumente. De asemenea, utlizarea în compoziţia produsului a unei baze de unguent hidrosolubile conferă o acţiune sicativă şi astringentă, producând uscarea mai rapidă a rănilor.
Indicatii
Tratamentul local al plăgilor cutanate (infectate/neinfectate) de la nivelul tegumentelor şi mucoaselor (cu excepţia mucoasei conjunctivale) la cabaline, bovine, ovine, suine, câini şi pisici, de exemplu: răni, tăieturi, julituri, arsuri superficiale, răni datorate decubitusului prelungit, furuncule; tratamentul pododermatitelor; tratamentul plăgilor operatorii suturate.
Mod de folosire
Se administrează pe cale cutanată şi pe mucoase (excepţie mucoasa conjunctivală). Se curăţă rana sau zona care urmează a fi tratată, se usucă zona şi se aplică unguentul în strat subţire acoperind întreaga suprafaţă şi se lasă să se absoarbă (eventual se poate acoperi cu un pansament ocluziv). Se aplică o dată sau de două ori pe zi, în funcţie de gravitatea afecţiunii, până la vindecare.
Contraindicatii si precautii
Nu se aplică pe mucoasa conjunctivală, pe zone tegumentare afectate în profunzime şi pe arii extinse de arsuri. Rareori pot să apară reacţii alergice locale, iritaţii, inflamaţii sau eriteme. În cazul aplicării pe arii extinse pot apărea efecte sistemice care includ: acidoza metabolică, hipernatremia şi afecţiuni renale. Tratamentul este simptomatic şi de întreţinere. Unguentul find indicat pentru arii de contact restrânse, poate fi utilizat în perioada de gestaţie şi lactaţie.
Produsele care conţin mercur, argint, peroxid de hidrogen sau taurolidina pot interacţiona cu iod povidona. Iod povidona este incompatibilă cu agenţii reducători, sărurile alcaline şi acizii. Iod povidona este incompatibilă cu agenţii reducători, sărurile alcaline şi acizii.
Timp de asteptare
Carne şi organe – zero zile;
Lapte – zero zile.
Conditii de pastrare
A se păstra la temperatura mai mică de 25°C.
A se proteja de lumină directă.
Ambalaj
Tuburi multistrat (PE/Al/PE) cu 10 g, 20 g , 60 g sau 200 g unguent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Us