NEDEVAC

Durata de citire: 2 minute

Vaccin inactivat uleios contra bolii de Newcastle
Compozitie
O doză de vaccin conţine:
Vaccinul conţine virusul bolii de Newcastle, tulpina lentogenă La Sota, cu un titru minim de 109,5 DIE50/ml, inactivat cu formol şi încorporat în adjuvant uleios.
Ingredienţi activi:
Suspensie NDV La Sota  ≥ 1/64 IHA;
Excipienţi:
Formaldehidă – inactivant;
Drakeol 5LT – adjuvant imunologic;
Polysorbate 80 (tween 80) – emulgator;
Sorbitan oleat – emulgator;
Thiomersal – prezervant;
Gentamicină – prezervant;
Apă pentru soluţii injectabile……………… ad.q.s. 0,5 ml.
Indicatii
Se utilizează pentru imunizarea activă a găinilor în vederea prevenirii mortalităţilor, semnelor clinice şi/sau leziunilor specifice bolii de Newcastle. Se recomandă ca vaccinarea cu Nedevac să se facă după cel puţin o imunizare cu vaccin viu contra bolii de Newcastle la un interval de minim 14 zile între vaccinări şi cu cel puţin 2 săptămâni înainte de începerea ouatului.
Mod de folosire
Se administrează pe cale subcutanată (treimea superioară a gâtului faţa dorsală) sau intramusculară (muşchii coapsei sau pieptului) doza fiind de 0,5 ml/găină.
Sistem intensiv – exploataţii comerciale:
Rase uşoare: vaccinarea se face la 16 – 18 săptămâni cu rapel după 6 luni (conform tehnologiei de exploatare);
Rase grele: vaccinarea I se face la 20 – 22 săptămâni cu rapel după 6 luni (conform tehnologiei de exploatare).
Sistem gospodăresc – exploataţii necomerciale: vaccinarea se face la vârsta de 16 – 18 săptămâni, după vaccinare cu vaccin viu, cu rapel după 6 luni.
Contraindicatii si precautii
După aplicare la 40 – 60% din păsări se înregistrează abatere, stare de prostraţie ce se remit în 24 – 48 ore. Ocazional, la locul inoculării poate apărea un mic nodul care se remite în 2 – 3 zile fără tratament. Dacă se observă reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul veterinar. Păsările suportă două doze de vaccin fără apariţia unor reacţii locale sau generale, altele decât cel descrise anterior. Vaccinarea cu Nedevac nu se va face la: păsări cu boli infectocontagioase, parazitare sau cu deficienţe nutriţionale şi metabolice; păsări după transport, lotizări, transfer.Vaccinul nu se administrează cu 2 săptămâni înainte de intrarea în ouat. Studiile de siguranţă/eficacitate a vaccinului NEDEVAC au fost executate după vaccinarea cu vaccin viu contra bolii de Newcastle la 9, 24 şi 42 de săptămâni. Se vor vaccina numai păsările clinic sănătoase.
Respectaţi condiţiile de igienă şi utilizaţi numai echipament de injectare steril. Vaccinul nu se amestecă cu alte vaccinuri. În situaţii epidemiologice speciale care impun imunizări multiple, se vor utiliza vaccinuri multivalente, cu componenta anti-Newcastle. Flacoanele cu vaccin vor fi scoase din spaţiul de depozitare (2 – 8°C) şi aduse la temperatura de 18 – 22°C pentru fluidizare. În vederea asigurării omogenizării emulsiei, flacoanele cu vaccin se vor agita înainte de vaccinare şi în timpul vaccinării. Flacoanele cu vaccin se utilizează în maxim 6 ore de la deschidere.
Acest produs conţine ulei mineral. Inocularea accidentală cu acest produs a personalului operator necesită examen medical de specialitate. În cazul unei injectări accidentale cu acest produs solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi prospectul produsului.
Timp de asteptare
Conditii de pastrare
Produsul se păstrează la temperatura de 2 – 8°C, ferit de lumină şi îngheţ.
Ambalaj
Flacoane din sticlă/PVC cu 50, 100, 200 ml, respectiv 100, 200, 400, doze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Us