OPTICLOR

Durata de citire: 2 minute

10 mg/ml, soluţie oftalmică pentru câini şi pisici
Compozitie
1 ml conţine:
Cloramfenicol……………………………………….. 10 mg
Excipienţi:
Metil parahidroxibenzoat………………………… 0,3 mg
Propil parahidroxibenzoat……………………….. 0,1 mg
Acid boric, tetraborat de sodiu, propilenglicol, apă distilată.
Actiune
Cloramfenicolul işi datorează acţiunea inhibării sintezei proteinelor microbiene. El se fixează de subunitatea 50 S a ribozomilor bacterieni 70 S, oprind formarea lanţurilor peptidice. Legarea de proteina receptoare specifică de pe ribozomi este impiedicată competitiv de clindamicină, lincomicină şi eritromicină. OPTICLOR este activ faţă de o serie de germeni Gram-negativi şi Gram-pozitivi, printre care Escherichia coli, Staphylococcus aureus şi Streptococcus hemolyticus sunt cei implicaţi în majoritatea afecţiunilor oftalmice şi foarte susceptibili la acţiunea cloramfenicolului.
Indicatii
OPTICLOR soluţie oftalmică este indicat la câini si pisici în tratamentul trahomului, conjunctivitei granuloase, keratoconjunctivitei epidermice, conjunctivitei cu incluzii sau în alte infecţii oculare superficiale produse de germeni sensibili la acţiunea cloramfenicolului.
Mod de folosire
Se administrează prin instilare în sacul conjunctival câte 2 – 3 picături de 3 ori pe zi, timp de 5 – 7 zile. Dacă animalele nu prezintă o ameliorare a stării de sănătate se va consulta medicul veterinar pentru reevaluarea diagnosticului.
Contraindicatii si precautii
Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Pot apărea reacţii de hipersensibilitate cum ar fi: senzaţie de arsură, urticarie sau dermatite de contact. Siguranţa produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită pe durata gestaţiei şi lactaţiei. După un tratament îndelungat cu cloramfenicol au fost raportate cazuri rare de hipoplazie medulară osoasă.
Timp de asteptare
Nu este cazul.
Conditii de pastrare
A se păstra la temperatură mai mică de 25°C. A se proteja de lumină.
Ambalaj
Flacoane din polietilenă prevazute cu picurător a 7,5 ml produs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Us