OTOSTATIC

Durata de citire: 2 minute

Suspensie otică de uz veterinar
Compozitie
Compoziţia produsului pentru 1 g:
Nistatin………………………………………………………… 10 mg
Neomicină sulfat………………………………………………. 4 mg
Bacitracină……………………………………………………. 16 mg
Hidrocortizon acetat………………………………………… 10 mg
Excipienţi q.s.ad………………………………………………… 1 g
Excipienţi: Lanolină, Ulei de parafină.
Actiune
Prin compozitia sa, produsul are o largă sferă de acţiune, respectiv: antibacteriană, antifungică, antiinflamatoare, antipruriginoasă şi antialergică.
Nistatinul este un antibiotic fungistatic şi fungicid, activ faţă de germenii Candida albicans, Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans, Histoplasma capsulatum, unele blastomicete şi Sporotrichum.
Neomicina este un antibiotic activ faţa de diferite tulpini de germeni Gram – pozitivi şi Gram – negativi: Staphylococus aureus (inclusiv tulpinile rezistente la alte antibiotice), Streptococcus pneumoniae şi pyogenes, Escherichia coli, Klebsiella, Haemophilus influenzae, Salmonella typhi, Shigella si Mycobacterium tuberculosis (inclusiv tulpinile rezistente la streptomicină).
Bacitracina este un antibiotic activ faţa de germenii Gram – negativi (inclusiv stafilococi penicilino-rezistenţi), gonococi, T.palidum. Este ceva mai puţin activ faţă de Actinomyces şi Fusobacterium.
Hidrocortizonul acetat este un corticoid cu efect topic, cu acţiune antiinflamatoare, antipruritică, antialergică. Normalizează procesul de keratinizare.

Indicatii
În tratamentul otitei externe la câini şi pisici, produs de bacteriile şi fungii sensibili la nistatin, neomicină şi bacitracină.
Mod de folosire
Produsul se administrează prin instilaţii auriculare, 1 – 2 picături de 2 – 3 ori/zi, timp de 7 zile, după o prealabilă curăţire auriculară cu o soluţie cerumenolitică. După instilare se procedează la masarea uşoară a bazei urechii, pentru a asigura difuzarea suspensiei.
Contraindicatii si precautii
Nu se administrează în caz de hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi. La supradozări rareori pot apărea reacţii alergice. Nu utilizaţi produsul dacă observaţi modificarea culorii sau apariţia unui precipitat. A se agita flaconul înainte de utilizare. Poate fi utilizat în perioada de gestaţie şi lactaţie.
Timp de asteptare
Nu este cazul.
Conditii de pastrare
A se păstra la temperatura mai mică de 25°C.
A se proteja de lumină. A se feri de îngheţ.
Ambalaj
Flacoane din polietilenă, opace, prevăzute cu picurător, de 7,5 ml, 30 ml suspensie otică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Us