PARAMIXOVACOL

Durata de citire: 2 minute

Vaccin inactivat cu adjuvant uleios contra paramixovirozei porumbeilor
COMPOZIŢIE
Substanța activă: paramixovirus columbar tip 1, tulpina PMV 1 – RO 96, care induce un titru al anticorpilor inhibohemaglutinanţi ≥ 3 log2
Alte ingrediente: ulei mineral, Montanide ISA 70, emulgator, formaldehidă.
SPECII ŢINTĂ
Porumbei (tineret peste 8 săptămâni şi adulţi).
INDICAŢII
Se foloseşte în imunoprofilaxia specifică a paramixovirozei porumbeilor. Imunitatea se instalează după 21 de zile de la vaccinare şi durează minim 6 luni.
CONTRAINDICAŢII
Vaccinul Paramixovacol nu se aplică:
la porumbeii taraţi sau afectaţi de boli nutriţional-metabolice şi/sau parazitate deoarece răspunsul imun poate fi necorespunzător
la tineret sub vârsta de 8 săptămâni.
Vaccinul nu se administrează simultan cu alte produse medicinale.
REACŢII ADVERSE
Vaccinul Paramixovacol nu produce reacţii sistemice postvaccinale. După administrare pot apărea reacţii locale de intensitate redusă, sub forma unui mic nodul reprezentând depozitul de vaccin, care se resoarbe în 7–14 zile.
DOZE, MOD ŞI CALE DE ADMINISTRARE
Doza vaccinală este de 0,2 ml. Vaccinul se administrează subcutanat în treimea mijlocie a părţii dorsale a gâtului, cu vârful acului îndreptat spre corpul porumbelului.
RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Se recomandă scoaterea flacoanelor cu vaccin de la frigider cu 2-3 ore înainte de începerea vaccinării pentru ca produsul să ajungă la temperatura de 15-25 °C, în vederea fluidizării. Pentru omogenizarea produsului, flaconul cu vaccin se agită bine înaintea şi pe tot parcursul operaţiei de vaccinare. Se vor utiliza seringi şi/sau ace sterile/de unică folosinţă. Nu se recomandă administrarea altui produs biologic cu mai puţin de 14 zile înainte sau după vaccinarea cu Paramixovacol.
Se recomandă efectuarea deparazitărilor (internă şi externă) cu cel puţin 2 săptămâni înainte de vaccinare
După desigilare, vaccinul se utilizează în maximum 6 ore.
TIMP DE AŞTEPTARE
Carne: 0 zile.
MOD DE PREZENTARE
Flacoane conținând conţinând 15 sau 30 ml, respectiv, 50 sau 100 doze.

Call Us