Plăgi prin muşcătura

Durata de citire: < 1 minut

În timpul plimbărilor, adeseori au loc încăierari între câini. De obicei aceste lupte au drept cauze: mâncarea, stabilirea ierarhiei, femelele în călduri.  Se bat între ei câinii de acelaşi sex, dar, sunt si “bătăuşii notorii” care se bat oricând vin în contact cu alţi câini, fără un motiv anume.
Deoarece dantura şi maxilarele câinilor sunt foarte puternice, şi muşcătura este foarte periculoasă. Câinele muşcat se zbate şi, din această cauză, în gura adversarului rămân bucaţi de piele şi chiar muşchi. Pe lângă faptul că este foarte dureroasă, rana se poate şi murdări şi astfel se infectează foarte uşor. Sângerarea este binevenită, fiindcă spală rana şi îndepartează o parte din murdărie. Sângerarea puternică însă este periculoasă şi trebuie oprită prin legarea cu o batistă sau cârpă curată.
Rănile prin muşcături se observă mai ales la câinii cu părul scurt, fiindcă la ceilalţi părul estopează muşcătura.
Locurile cele mai afectate de muşcaturi sunt capul, gâtul ( câinele mai puternic prinde gâtul adversarului şi-l sufoacă), membrele anterioare, coada.
De obicei bătaia începe fără ca stăpânul să aibă timp să intervină. Singura modalitate de a despărţi câinii şi nu întotdeauna reuşita, este sa ne prindem câinii de membrele posterioare sau să aruncăm pe ei apă. Este contraindicat ca în timpul încăierării să intervină străinii, fiindcă ar putea fi muşcaţi.

Call Us