Protofil

Durata de citire: 3 minute

Protofil , solutie orala pentru albine melifere

Substante active:

Fiecare 100gr produs contin:

Uleiuri volatile 0,18g
Herba Teraxaci (planta uscata de papadie) 10g
Herba Thymi (planta uscata de cimbru de cultura) 5g
Flores Milefolii (flori uscate de coada soricelului) 3g
Herba Basliici (planta uscata de busuioc) 2g

Proprietăți farmacodinamice
Protofil, prin substantele extractive din plante, vitaminele si microelementele ce le contine, stimuleaza secretia enzimatica digestiva a albinelor si larvelor, conducand la un inalt grad de digestibilitate a hranei, inhiba flora patogena intestinala si impiedica realizarea ciclului evolutiv a Nosema spp. Matcile isi intensifica ouatul, creste populatia stupilor si productia acestora.
In compozitia produsului intra uleiuri esentiale continand hidrocarburi ciclice si alifatice, sesquiterpene, triterpene, compusi fenolici, acid oleanolic, compuși flavonici, microelemente si complex vitaminic B, ce se gasesc in mod natural in combinatii in plantele Taraxacum officinalis, Thymus vulgaris Achillea millefolium si Ocimum basilicum ce se gasesc in flora spontana a Romaniei. Datorita acestor caracteristici poate penetra toate membranele sporale ale Nosema spp., stopand astfel dezvoltarea ulterioara a parazitului. Mecanismul de actiune asupra protozoarului Nosema spp. nu este in stadiul actual pe deplin inteles.
Avand in vedere compozitia, Protofil ajuta la refacerea celulelor epiteliului intestinal distruse de Nosema spp., prin stimularea multiplicarii celulare.

Indicatii

Produsul Protofil se utilizeaza in tratamentul nosemozei, boala parazitara produsa de protozaurul Nosema spp. La albinele melifere, pentru stimularea dezvoltarii familiilor de albine, precum si in stari de intoxicatii cronice ale acestora.

Contraindicatii / Reactii adverse

Nu exista.

In dozele terapeutice mentionate, produsul nu este toxic pentru albine.

Pana in prezent nu s-au semnalat reactii adverse la familiile de albine tratate cu Protofil.

Prezentare: Flacon din pet de 500ml sau 1000ml, inchis cu capac din plastic cu filet. Nu toate dimensiunile de ambalaj pot fi comercializate

Mod de administrare

Produsul se administreaza in siropul de zahar sau miere in cantitate de 20ml produs la 1 litru de sirop, repetat de 3-4 ori cate 250-500 ml sirop medicamentat/ familia de albine si/sau in [aste energoproteice pentru hrana albinelor in cantitate de 40ml produs la 1kg de pasta, pana se asigura cantitatea de 50-80ml Protofil/ familia de albine/sezon (primavare si toamna) in functie de marimea familiei de albine si de starea acesteia.

Recomandari privind administrarea corecta

Protofil se administreaza imediat dupa incorporarea in sirop si/sau paste de zahar.

Se poate administra toamna in siropul de zahar sau miere pentru stimulare sau completarea rezervelor de hrana si primavara in paste energoproteice si sirop.

Protofil se administreaza familiilor de albine afectate de nosemoza, de intoxicatii cronice, slabite de intemperii si roiuri, pentru stimularea dezvoltarii de populatii de albine cat mai numeroase.

Administrarea produsului in sirop de zahar sau miere se face odata la tate familiile de albine din stupina, inclusiv la roi. Tratand numai o parte din efectiv poate declansa furtisagul, fenomen specific albinelor prin care isi fura mierea. Cand administrarea produsului se face in sirop de zahar sau miere se recomanda introducerea in stup spre seara, pentru a da posibilitatea albinelor sa-l consume pana dimineata, pentru evitarea declansarii furtisagului intre familiile de albine.

Eficacitatea tratamentului in combaterea nosemozei depinde de mai mlti factori; intretinerea albinelor in conditii optime de crestere, alimentare si igiena.

Timp asteptare: 0 zile. Nu se utilizeaza in timpul culesurilor de productie.

Nu se utilizeaza in timpul culesurilor de productie.

ATENTIONARE !

A se proteja de lumina.
A se pastra in loc uscat, la temperaturi de sub 25ºC
A nu se refrigera sau congela.
Produs medicinal inflamabil, se va pastra ferit de surse de foc deschis.
Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale.
Produsul medicinal veterinar Protofil va fi manipulat si utilizat doar de personal sanitar-veterinar si apicultor.
In caz de intoxicatie accidentala la om, produsa prin ingerarea produsului, se va apela de urgenta la medica aratand eticheta produsului.
Produsul contine alcool etilic, este inflamabil, se va feri de surse de foc deschis.
Nu se foloseste in timpul culesurilor de productie.
In absenta studiilor de compatibilitate, acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

Supradozare

In caz de supradozare se inlatura din stup siropul sau pasta energoproteica ce contine Protofil. Daca nu se iau aceste masuri se ajunge la intoxicarea in diferite grade a albinelor, insotita de mortalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Us