Rasa de câini care ti se potriveste

Durata de citire: 2 minute

Câinii sunt de toate mărimile. Fiecare rasa de câine are moştenită o anumita calitate si un caracter aparte. Nu spun ca un câine este identic cu un altul din rasa lui. Fiecare câine este o fiinta diferita, chiar daca arata la fel cu ceilalţi de aceeaşi rasa pe dinafara. Bineinteles ca poti sa-ti dai seama de multe lucruri, despre un câine, dupa rasa.
Unii câini sunt in continua mişcare si foarte energici. Acest tip de câini sunt o alegere perfecta pentru oamenii care sunt foarte activi din punct de vedere fizic. Ar fi o greşeala destul de mare, daca o persoana in varsta de 60 de ani si-ar alege un astfel de câine. Familiile cu copii mici, niciodată sa nu se gandeasca sa-si cumpere un câine care este incet si destul de “leneş”. Familiile care sunt dornice de vacante, recreaţii in aer liber, sa nu se gandeasca sa-si ia un animal de casa care ar face orice sa stea in fata focului decât sa mearga afara sa se joace in zapada. Familiile care stau mai mult prin casa nu le este indicat sa aibe un animal de casa care prefera sa se joace tot timpul afara prin zapada.
Ma rog,  ati prins ideea asupra a ceea ce am vrut sa va spun. Ar trebui sa va alegeţi un câine care este mai aproape de personalitatea dvs si mediul familial. Bineinteles ca este importanta si rasa care o alegeţi dar ceea ce este si mai important este cum acest catelus se intelege cu ceilalţi catei care-i mai aveţi pe langa casa sau alte animale. Stati de o parte si observaţi căţeluşul in preajma “mamei” lui. Notati, ca intotdeauna vor exista “giugiuliri” (semi-muscaturi din partea amândurora) la gramada. Mama câine, (cateaua) constant va trebui sa isi “corecteze” micul pungaş si sa-l consoleze atunci cand “plânge”. Unii catei plâng intre timp ce ceilalţi isi pierd repede rabdarea si de la un joc pot deveni violenţi destul de repede.
Alegeţi o rasa care vi se potriveşte si veti avea o relaţia mult mai buna cu câinele dvs decât cu un câine care are un temperament opus cu al dvs.

Call Us