Rasele de porci de guineea

Durata de citire: 4 minute

„American Rabbit Breeders Association recunoaște treisprezece rase de porcuși de Guineea domestici, fiind registrul oficial pentru porcușii de Guineea în Statele Unite. Fiecare rasă este o minune în sine, deosebindu-se prin culoare, tip de corp și blană de celelalte. Unii au corpuri scurte și rotunde. Alții au figuri mai lungi și mai aerodinamice. Culoarea blănii, modelele, marcajele și textura sunt diferite în fiecare rasă. Fiecare dintre aceste rase este disponibilă în variantele agouti, self, solid și marcate.”

 1. „Porcul de Guineea Abyssinian este una dintre cele mai vechi rase. Blana sa este acoperită cu rozete, un model format din fire de păr radiate care cresc dintr-un punct central. Rozetele sunt plasate câte una pe fiecare umăr, patru pe spate, una pe fiecare șold și două în partea din spate a porcului de Guineea. Blana Abyssinian este aspră și densă și măsoară aproximativ un inch și jumătate în lungime. Abyssinian are o lungime corporală medie cu laturi rotunjite și o adâncime generoasă la nivelul umărului și șoldurilor.”
 2. „Abyssinian Satin are o blană lucioasă, așa cum sugerează și numele său. El este acoperit cu rozete exact ca cele ale Abyssinian.”
 3. „American este cea mai populară rasă de porc de Guineea și are aspectul pe care majoritatea oamenilor îl asociază cu imaginea unui porc de Guineea tipic. Are un nas romanic, rotund, cu urechi care ies din lateralul capului. Blana sa netedă se așează aproape de corp.”
 4. „American Satin este la fel ca porcul de Guineea American, cu excepția faptului că are blană lucioasă și netedă.”
 5. „Coronet are o blană lungă cu o rozetă mare sau coroană care se întinde de la vârful nasului până în centrul urechilor. Urechile îi sunt ușor căzute.”
 6. „Peruvian, cunoscut anterior sub numele de Angora, este o rasă cu o blană lungă și învăluitoare care atinge solul. Părul Peruvianului crește dintr-o parte centrală pe spatele animalului, este foarte dens și moale și necesită multă îngrijire. Porcii de Guineea Peruvian se descurcă cel mai bine dacă părul lung este tuns, pentru ușurință în îngrijire și pentru ca animalul să poată vedea încotro merge.”
 7. „Peruvian Satin este foarte asemănător cu Peruvian, cu excepția faptului că blana sa este mult mai catifelată și mai strălucitoare.”
 8. „Silkie (cunoscut sub numele de Sheltie în Marea Britanie) își primește numele datorită catifelării blănii sale foarte lungi. Părul crește înapoi de la nasul porcului de Guineea și se întinde peste spatele său într-un model în formă de lacrimă. Datorită blănii sale luxuriante, Silkie necesită multă îngrijire.”
 9. „Singura diferență între Silkie și Silkie Satin este blana. Părul Silkie Satin este foarte lung, dens și strălucitor, asemănător cu cel al Silkie, dar are un luciu distinctiv.”
 10. „Rasa Teddy a fost dezvoltată ca urmare a unei mutații. Această rasă are o blană densă, rezistentă și ondulată, cu o lungime de aproximativ trei sferturi de inch. În blana Teddy se pot observa două texturi diferite: moale, numită plus, și aspră, numită dură.”
 11. „Asemănător cu Teddy, Teddy Satin are o blană scurtă, densă și ondulată, deși va dezvălui strălucire în lumina potrivită.”
 12. „Texel este cea mai nouă rasă recunoscută de Asociația Crescătorilor de Iepuri din America. Blana sa unică, formată din bucle sau onduleuri, îl deosebește de alte rase de porcuși de Guineea.”
 13. „White Crested are o singură rozetă albă pe partea de sus a capului. Această marcare este foarte dificilă de obținut prin reproducere, și în consecință, nu mai există prea mulți White Crested de calitate de expoziție în zilele noastre. O creastă corectă este centrată pe o linie care merge de la vârful nasului porcului de Guineea până în centrul urechilor sale. La un White Crested de calitate de expoziție, nu există alte fire de păr albe pe corp.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Us