Rimadyl 50 mg

Durata de citire: 3 minute

Rimadyl 50 mg 30 tablete palatabile
Compozitie
Tablete 20 mg ……………………………………….20 mg Carprofen
Tablete 50 mg ……………………………………….50 mg Carprofen
Tablete 100 mg ……………………………………100 mg Carprofen
Actiune terapeutica
Rimadyl este un antiinflamator nesteroidian cu activităţi antiinflamatorii, analgezice şi antipiretice. Face parte din grupul acidului acrylpropionic al substanţelor antiinflamatorii nesteroidiene.
Au fost realizate trei tipuri de tablete, de 20 mg, 50 mg şi 100 mg pentru a fi folosite la câini, în tratamentul osteoartritelor şi al proceselor degenerative articulare şi osoase.
Carprofen se prezintă sub forma unor tablete albe, cu o renură centrală, destinate pentru administrare orală. Formularea Rimadyl tablete este convenţională.
Rimadyl a fost conceput astfel încât să aibă o eliberare imediată după administrare, substanţa activă fiind foarte rapid absorbită.
Indicatii
Rimadyl este indicat pentru reducerea proceselor inflamatorii si calmarea (usurarea) fenomenelor asociate inflamatiilor (durere) din afectiunile musculo-scheletale acute si cronice (osteoartrite, artroze, spondilite, spondiloze).
Rimadyl poate fi folosit si ca agent antiinflamator si analgezic, in combaterea inflamatiilor post-operatorii si a altor stari de disconfort la caini.
Administrare si dozaj
Se recomanda administrarea unei doze initiale de 2 – 4 mg pe kg greutate vie si pe zi divizata in mod egal in 2 reprize. O reducere a dozei la 2 mg pe kg greutate vie si pe zi si care poate fi administrata o singura data pe zi poate fi instituita dupa 7 zile de la inceperea tratamentului si aparitia raspunsului clinic al subiectului. Mai jos este prezentat un tabel cu dozele de intretinere:
 
Doze de intretinere Tablete per doza
Caine 5 kg ½ tb 20 mg Rimadyl
Caine 10 kg 1 tb 20 mg Rimadyl
Caine 12.5 kg ½ tb 50 mg Rimadyl
Caine 15 kg 1½ tb 20 mg Rimadyl
Caine 20 kg 2 tb 20 mg Rimadyl
Caine 25 kg 1 tb 50 mg sau 0,5 tb 100 mg Rimadyl
Caine 37.5 kg 1½ tb 50 mg Rimadyl
Caine 50 kg 2 tb 50 mg sau 1 tb 100 mg Rimadyl
Caine 75 kg 3 tb 50 mg sau 1½ tb 100 mg Rimadyl
Caine 100 kg 4 tb 50 mg sau 2 tb 100 mg Rimadyl
Durata tratamentului va depinde de raspunsul observat, dar starea generala a animalului va fi reevaluata la maxim 14 zile de catre medicul veterinar.
Contraindicatii si precautii
Nu se va depasi doza de Rimadyl recomandata si nici durata tratamentului. La fel ca si in cazul altor antiinflamatorii nesteroidiene pot sa apara iritatii gastrice in timpul administrarii. Totusi, datele clinice si experimentale sugereaza ca aceste efecte sunt rar produse de catre Rimadyl la caini si apar numai atunci cand dozajul depaseste cu mult doza terapeutica.
În absenţa studiilor asupra efectelor medicamentului la căţelele gestante, utilizarea acestuia nu este indicată la această categorie. Instituirea unei terapii concurente cu alte medicamente nesteroidene sau cu medicamente cu efect nefrotoxic fara o perioada de asteptare de 24 de ore intre tratamente este contraindicata. La fel ca in cazul tuturor anti-inflamatoriilor nesteroidiene trebuie avuta grija in cazul animalelor cu antecedente de boli cardiace, renale sau hepatice.
Pastrare
Se va pastra la loc racoros si uscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Us