SINGAL F

Durata de citire: 2 minute

5 mg / cpr., comprimate pentru păsări (găini, curcani, fazani, gâşte şi raţe)
Compozitie
1 comprimat conţine:
Flubendazol …………………………….. 5 mg
Excipienţi (lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, acid stearic, amidon, stearat de magneziu, talc, dioxid de siliciu coloidal), q.s.ad ………………… 1 compr.
Actiune
Flubendazolul este un antiparazitar antihelmintic din grupa benzimidazolilor (albendazol, mebendazol).
Se administrează pe cale orală la păsări, fiind bine tolerat; este activ asupra nematodelor gastro-intestinale, cestodelor şi în particular asupra helminţilor cu localizare traheală. Interacţiunea flubendazolului cu sistemul microtubular al celulelor absorbante ale paraziţilor conduce la autoliza şi necroza completă a celulelor.
Flubendazolul distruge nu numai formele adulte ale paraziţilor, ci şi stadiile larvare aflate în migraţie în corpul animalului. De asemenea, are efect ovocid.
După administrarea orală, flubendazolul este absorbit parţial în intestin şi efectul maxim (de vârf) este obţinut după o jumătate de oră. Absorbţia este crescută când substanţa se administrează după masă. Flubendazolul administrat pe cale orală se elimină în cea mai mare parte în forma sa activă prin fecale şi doar într-o proporţie mică prin urină.

Indicatii
Produsul este recomandat la păsări, în tratamentul helmintozelor produse de următorii paraziţi: Syngamus trachea, Ascaridia galli, Heterakis gallinae, Capillaria spp., Amidostomum anseris, Trichostrongylus spp., Railletina spp.
Mod de folosire
Comprimatele se administrează pe cale orală.
– Păsări adulte: 2 compr/ kg greutate.corp., (10 mg /kg.g.c.), 2 zile consecutiv.
– Pentru tratamentul singamozei la pui:
– 1 compr/ pui cu greutate mai mică de 500 grame, (5 mg /kg g.c.), 2 zile consecutiv.
– 2 compr/ pui cu greutate mai mare de 500 grame ., (10 mg/ kg.g.c.), 2 zile consecutiv.
În caz de reinfestare cereţi sfatul medicului veterinar privind necesitatea repetării şi asupra frecvenţei administrării produsului.
Contraindicatii si precautii
Nu se administrează la porumbei şi papagali. Produsul se va administra numai la păsări. Pentru ca tratamentul să fie eficient este recomandat să se facă concomitent igienizarea spaţiilor de creştere. Flubendazolul este în general bine tolerat. Rareori s-au semnalat dureri abdominale, stări de vomă şi diaree cu caracter trecător.
Tratamentul cu SINGAL F, chiar şi cu o doză de 3 ori mai mare decât cea prescrisă, nu influenţează ouatul, calitatea ouălor sau calitatea puilor eclozaţi. SINGAL F nu este toxic. Chiar şi la supradozări considerabile nu se produc efecte secundare.
Timp de asteptare
Carne – 14 zile;
Ouă – 7 zile.
Conditii de pastrare
A se păstra la temperatura mai mică de 25°C. A se feri de îngheţ.
A se păstra în loc uscat. A se proteja de lumina directă.
Ambalaj
Flacoane de polietilenă care conţin 20, 30, 50, 100 de comprimate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Us