Terrier de Tibet

Durata de citire: 2 minute

Tibetan Terrier – TIBET
Se înrudeşte cu Lhassa Apso, fiind originar din Tibet. A apărut în Anglia în jurul anului 1930 datorită unei doctoriţe, Grieg care, vindecând o prinţesă tibetană, aceasta i-a dăruit, drept recunoştinţă, câteva exemplare din aceasta rasa.
Câine vioi, de talie mijlocie, cu corpul robust capul proporţionat faţă de mărimea corpului, craniul de mărime mijlocie nu prea lat; capul este acoperit cu păr lung ce cade în faţă peste ochi; o mică barbă este ata­şata la maxilarul inferior; nasul este negru, ochii mari, de culoare închisă, sunt destul de distanţaţi în­tre ei; urechile în formă de „V”, nu prea mari, atârnă însă nu lipite de cap,sunt acoperite cu franjuri bogate.
Trupul este compact şi viguros, şalele uşor curbate, pieptul destul de adânc şi lat. Picioarele anterioare sunt drepte şi bine acoperite cu păr ; cele posterioare sunt

Puternice complet acoperite cu păr bogat, jaretul este coborât.  Coada de  lungime medie,  ataşată destul   de sus, purtată într-o buclă veselă deasupra spatelui  este acoperita cu franjuri bogate. Părul abundent, fin nici mătăsos şi nici lânos, este lung, drept sau ondulat.
Câine inteligent, vioi, afectuos, blând, devotat.
În ţara de origine este folosit la paza turmelor de oi în Europa este folosit ca un bun câine de însoţire.
Înălţimea : M. 35—40 cm F. ceva mai mică
Greutatea : M. — F. —
Culoarea părului : Alb, auriu, crem, gri, negru, tricolor, multi­color; toate culorile în afară de cafeniu

Call Us