Tine un jurnal de dresaj

Durata de citire: 2 minute

http://www.dreamstime.com/-image23515828Din punct de vedere tehnic vorbind, este o diferenţa intre dresajul de baza si jurnal de dresaj. Informaţiile introduse intr-o carte de dresaj de baza sunt informaţii despre orele de dresaj, datele si exerciţii. Un jurnal de dresaj conţine alte informaţii, la starea cum v-ati simtit cand l-ati dresat in ziua respectiva; modul cum s-a simtit câinele; condiţiile meteorologice, etc. Din punct de vedere personal cred ca este foarte util sa folosim o combinaţie de acest gen.
O evidenta a şedinţelor de dresaj cu câinele dvs este dovada de a fi un instrument inestimabil, pe viitor. Un jurnal bun poate sa va ajute sa descoperiţi de unde intervin problemele in timpul dresajului si cum pot fi corectate. Sunt foarte mulţi factori care determina eficacitatea oricărei şedinţe de dresaj. In timpul unor şedinţe de dresaj, se pare ca nu puteti sa-l invatati asa de repede precum câinele invata de obicei. In timpul altor şedinţe de dresaj, se pare ca orice cale diferita a-ti folosi, nu va puteti da seama cum sa treci peste câine.Cateodata, succesul dresajului canin, poate fi masurat in salturi. Dar alte ori singura cale de a vedea un progres este sa va uitati acolo de unde ati inceput. Jurnalele de dresaj va pot procura incurajare atunci cand credeţi ca nu aveţi nici un progres.
Cel mai important lucru pe care ni-l poate oferi un jurnal al dresajului, este acela ca in el este scrisa “toata istoria de când am inceput care poate fi folosita pentru viitoarele şedinţe de dresaj. Va puteti uita in el ce tehnica de dresaj a funcţionat; care tehnica de dresaj nu a funcţionat si care tehnica de dresaj a fost cea mai eficienta. Pe scurt, evidenta unui jurnal bun si detaliat de dresaj poate sa va faca un dresor mai bun si mai eficient.

Call Us