Vederea de ansamblu a câinelui cu privire la lumea aceasta

Durata de citire: 2 minute

Câinii nu sunt fiinte umane in costum de câine, cu toate ca majoritatea dintre noi, vedem câinii ca fiind egali si membrii cu drepturi depline ai familiilor noastre. Câinii si oamenii pot sa privească la aceeaşi lume si sa aibe doua percepţii complet diferite cum arata ea.
Câinii sunt descendenţi ai lupilor sălbătici si percepţia unui câine cu privire la lume este bazata pe genele lor ca si percepţia genelor noastre. De exemplu, daca-i permiteţi cainelului dvs sa aibe un comportament inacceptabil, atunci înţelegeţi ca-i aratati câinelui dragostea si bunatatea dvs fata de el, insa câinele nu percepe acest lucru. Câinele preia controlul ca semn al slăbiciunii dvs. El crede ca a “atins” statutul de “sef ’ al “haitei” (familiei) lui, el ESTE “ŞEFUL”.
Va miraţi dupa aceea, de ce nu va asculta? El crede ca dvs ar trebui sa-l ascultaţi deoarece normal este şeful. Dresajul ascultării (supunerii) nu este o forma care poate fi considerata CRUDA. Dresajul supunerii si invatarea comportamentului câinelui, face viata mai buna tuturor celor care trăieşc cu si langa acesta si in special creaza o viata buna pentru câine.
Ar fi de preferat sa nu fie el şeful.
S-ar putea sa aveţi impresia, ca dresarea câinelui de a sta in “casuta” lui, este o pedeapsa si detaşarea câinelui fata de familie, insa câinele nu asa “vede” (percepe) acest lucru. Daca ati observat, câinii sunt animale care locuiesc in “cuşti”. Câinii vor un loc stabil si in siguranţa, care sa-l considere “casa lor”. In sălbăticie, lupii întotdeauna au “bârloguri” (sapate in pamant, sau “case, deschizături” in peşteri) unde pot sa se retraga sa se odihnească si sa se simtă in siguranţa, si exact acelaşi lucru il doreşte si câinele dvs.
Doar tine-ti minte ca ei percep lumea in mod diferit decât dvs si depinde tot de dvs sa vedeţi lumea din perspectiva lui.

Call Us